Ladíme nový e-shop, děkujeme za trpělivost! Objednávat můžete!

Červené víno

Červené víno se vyrábí z modrých hroznů modrých odrůd révy vinné. Mezi takové typicky patří červená vína z Moravy jako je například skvělé Svatovavřinecké, Frankovka, Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, Merlot nebo Zweigeltrebe. Přestože v klimatických podmínkách naší republiky nedozrávají modré hrozny způsobem známým z jižních zemí, neznamená to, že naše červená vína nejsou kvalitní. Mají svůj vlastní osobitý charakter a najdete mezi nimi vína, která snesou nejpřísnější hodnocení. Kvalitní a výběrová červená vína hledejte na Vinotrh.cz pod označením VOC. 

Stránka 1 z 1 - 11 položek celkem
HORT FRANCE Premium  VINO HORT
315 Kč

2015 | známkové | suché

HOR.0058
Cuvée 31  REGINA COELI
230 Kč

2021 | moravské zemské | suché

TAO.0150
Dekadence 2021  Martin Vajčner
460 Kč

2021 | moravské zemské | suché

VAJ.0052
Premium 2015  VINO HORT
315 Kč

2015 | známkové | suché

HOR.0084
Cuvée ANAH  Víno Plaček
V Enotéce
215 Kč

2021 | pozdní sběr | suché

PLA.0125
QvEvRi 2021  Martin Vajčner
460 Kč

2022 | moravské zemské

VAJ.0064
Šaler červený  ŠPALEK
V Enotéce
195 Kč

2017 | likérové | sladké

SPA.0157
REDDY GRAND CUVÉE  Piálek & Jäger
260 Kč

2019 | moravské zemské | suché

PAJ.0124
Cuvée 30  REGINA COELI
230 Kč

2019 | moravské zemské | suché

TAO.0130
SPA.0140 H new
V Enotéce
330 Kč

2017 | moravské zemské | suché

SPA.0140
RED  ARTE VINI
175 Kč

2017 | moravské zemské | suché

ART.0059

Výroba červeného vína

Podstatou výroby červených vín (a hlavní odlišností od výroby vín bílých) je kvašení a macerace rmutu před vlastním lisováním. Při maceraci se ze slupek hroznů uvolňují barviva, třísloviny a aromatické látky. Typické je řízené kvašení, při němž se hlídá požadovaná teplota zabezpečující zachování aroma a odrůdového charakteru dané odrůdy. Pro červené víno je velmi důležitý následný proces školení. Velmi výrazně je zde proto znát rukopis sklepmistra. U červených vín je často využíváno zrání v dřevěných sudech, populární jsou nové sudy barrique. Červená vína potřebují obecně delší dobu pro své optimální vyzrání, což platí i o vínech na lahvi. Velmi dobře se tedy hodí k archivaci.

Charakteristika červeného vína

Červená vína servírujeme při teplotě 14 - 16 °C. Často se mluví přímo o servírování v pokojové teplotě.  Lehčí vína s minimem tříslovin můžeme oproti tomu i lehce podchladit. U některých červených vín je nutná před konzumací dekantace. Chuťově bývají červená vína výraznější a silnější než vína bílá. Jsou považována také za skvělý lék na nízký tlak - červené víno je zdravé při přiměřených dávkách. Příznivé zdravotní účinky jsou obecně připisovány látce resveratrol, která je původcem tzv. francouzského paradoxu, který tvrdí, že příčinou nízkého výskytu kardiovaskulárních chorob ve francouzské populaci může být pravidelná konzumace červeného vína. 

nejkomplexnější nabídka vín ze Znojemské vinařské podoblasti
Nejkomplexnější nabídka vín
ze Znojemské vinařské podoblasti
95% vína máme skladem
95% vína máme skladem
nákup už od jedné lahve
více než 800 vín z více než 30 vinařství
Více než 800 vín
z více než 30 vinařství
rychlé a bezpečné dodání
Rychlé a bezpečné dodání
přímo na vaši adresu