DomůNabídka vín Bílé víno Cuvée Kambrium DVP.0015
Cuvée Kambrium
Cuvée Kambrium
~/getmetafile/afe11669-bd2c-41d4-86d1-dba03711271a/photo.aspx, 0, 0

Cuvée Kambrium

Dobrá Vinice | DVP.0015  |  suché  |  moravské zemské | 2015 | 0,75 l | alk: 12,5 % | zbytkový cukr: 0,5 g/l | kyseliny: 5,9 g/l

Cuvée odrůd Veltlín zelený, Ryzlink rýnský a Sauvignon ze sklepa Petra Nejedlíka, sklepmistra vinařství Dobrá vinice. Hrozny pocházejí z Národního parku Podyjí z unikátní prvohorní vrstvy náležející k Českému masivu. Víno bez použití chemie, cizích kvasinek a bakterií reprezentuje autentické vlastnosti. Víno z vinice v biorežimu zrálo 9 měsíců ve starších dubových sudech a nových akátových sudech. Projev vína je velmi minerální s dominací křemene.

Objem 0,75 l
Alkohol 12,5 %
Zbytkový cukr 0,5 g/l
Kyseliny 5,9 g/l
ID produktu DVP.0015
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ano
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže KAM 1968 -15
Vinařská oblast
Viniční trať

Dobrá Vinice
Vinice a hrozny se v Dobré vinici pěstují v souladu s přírodou,
ošetřují se na bázi biologické, nikoliv chemické, používají se postřiky z přírodních produktů jako jsou např. kopřivy, přeslička apod. Hnojivo je také na přírodní bázi – koňský a kravský hnůj.

Úrodnost vinných keřů je přísně regulována pod 60 q/ha (pod 45hl/ha), všechny práce s révou a sběr hroznů probíhají ručně.
Zralost hroznů není určena pouze obsahem cukrů, ale skutečným (enologickým) vyzráním všech složek hroznu: tj. cukernatostí, obsahem a složením kyselin, zralostí taninů a buketních složek (jadérka, slupky).

Víno zraje v pískovcových sklepích dobré Vinice (ranně třetihorní mořská sedimentační vrsva), kde jsou ideální podmínky pro zrání vína v sudech a ležení vína v lahvích. Více zde

224 Kč
Přidat do košíku
9 okurek
Okurky
Váš bonus za nákup. Sbírejte okurky a získejte zajímavé odměny.


x