Nejedlík Orange DVP.0007
Nejedlík Orange
Nejedlík Orange Nejedlík Orange Nejedlík Orange
~/getmetafile/f17cc880-0731-41c8-b7e2-efe47ea71784/photo.aspx, 1, 1

Nejedlík Orange

Dobrá Vinice | DVP.0007  |  suché  |  moravské zemské | 2011 | 0,75 l | alk: 13,5 % | zbytkový cukr: 2 g/l | kyseliny: 5,7 g/l

Exkluzivní víno autentického vinaře Petra Nejedlíka, vinařství Dobrá vinice, NEJEDLÍK ORANGE 2011, s podtitulem vin naturel étrange, je prvním oranžovým vínem v naší nabídce! Víno kvasilo a zrálo v nových dubových sudech 24 měsíců a zrálo v hliněné nádobě qvevri z Gruzie (hliněné neglazované nádoby o objemu 1100 litrů z červené terakoty) 5 měsíců. Víno náleží do kategorie přírodních oranžových vín. Skládá se z Chardonnay 30%, Pinot blanc 30%, Rýnský ryzlink 20%, Sauvignon blanc 20%. Hrozny pocházejí z vinic obdělávaných v biorežimu v Národním parku Podyjí. Všechny odrůdy byly sklizeny kvalitativním výběrem hroznů v hodnotách cukernatosti pozdního sběru. Víno bylo vinifikováno ve sklepích v Novém Šaldorfě na Znojemsku. Všechny procesy kvašení a zrání vína jsou přirozené, bez přídavků šlechtěných kvasinek a jakýchkoliv jiných aditiv. Do vína bylo přidáno celkem 25 mg SO2 před lahvováním. Víno není filtrováno. Vůně je jemně oxidativní, přesto velmi intenzivní a vytrvalá. Chuť připomíná přezrálé ovoce s medem a koňakem. Potenciál tohoto vína je 8 a více let.

Objem 0,75 l
Alkohol 13,5 %
Zbytkový cukr 2 g/l
Kyseliny 5,7 g/l
ID produktu DVP.0007
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace 8 a více
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ano
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže NEJ 1968/11
Vinařská oblast
Viniční trať

Dobrá Vinice
Vinice a hrozny se v Dobré vinici pěstují v souladu s přírodou,
ošetřují se na bázi biologické, nikoliv chemické, používají se postřiky z přírodních produktů jako jsou např. kopřivy, přeslička apod. Hnojivo je také na přírodní bázi – koňský a kravský hnůj.

Úrodnost vinných keřů je přísně regulována pod 60 q/ha (pod 45hl/ha), všechny práce s révou a sběr hroznů probíhají ručně.
Zralost hroznů není určena pouze obsahem cukrů, ale skutečným (enologickým) vyzráním všech složek hroznu: tj. cukernatostí, obsahem a složením kyselin, zralostí taninů a buketních složek (jadérka, slupky).

Víno zraje v pískovcových sklepích dobré Vinice (ranně třetihorní mořská sedimentační vrsva), kde jsou ideální podmínky pro zrání vína v sudech a ležení vína v lahvích. Více zde

714
Vložit do košíku
29 okurek
Okurky
Váš bonus za nákup. Sbírejte okurky a získejte zajímavé odměny.


x