Sauvignon Blanc qvevri DVP.0008
Sauvignon Blanc qvevri
Sauvignon Blanc qvevri Sauvignon Blanc qvevri Sauvignon Blanc qvevri
~/getmetafile/adda3319-4398-4c5e-908b-56f26100c2af/photo.aspx, 1, 1

Sauvignon Blanc qvevri

Dobrá Vinice | DVP.0008  |  suché  |  moravské zemské | 2013 | 0,75 l | alk: 12 % | zbytkový cukr: 0 g/l | kyseliny: 0 g/l

Sauvignon Blanc od autentického vinaře Petra Nejedlíka. Polovina vína byla kvašena a macerována v qvevri hliněných nádobách z Gruzie 10 měsíců na rmutu. Druhá polovina kvasila a zrála v nových dubových sudech o objemu 500 litrů. Po spojení vína odpočívala v dubových sudech dalších 6 měsíců. Hrozny pocházejí z vlastních vinic v Národním parku Podyjí a jsou obdělávané v biorežimu. Víno bylo kvašeno, zrálo a bylo lahvováno vinohradníkem, ve sklepě v Novém Šaldorfu 80/s. Víno není filtrováno.

Objem 0,75 l
Alkohol 12 %
Zbytkový cukr
Kyseliny
ID produktu DVP.0008
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ano
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže SG 1968-13
Vinařská oblast
Viniční trať

Dobrá Vinice
Vinice a hrozny se v Dobré vinici pěstují v souladu s přírodou,
ošetřují se na bázi biologické, nikoliv chemické, používají se postřiky z přírodních produktů jako jsou např. kopřivy, přeslička apod. Hnojivo je také na přírodní bázi – koňský a kravský hnůj.

Úrodnost vinných keřů je přísně regulována pod 60 q/ha (pod 45hl/ha), všechny práce s révou a sběr hroznů probíhají ručně.
Zralost hroznů není určena pouze obsahem cukrů, ale skutečným (enologickým) vyzráním všech složek hroznu: tj. cukernatostí, obsahem a složením kyselin, zralostí taninů a buketních složek (jadérka, slupky).

Víno zraje v pískovcových sklepích dobré Vinice (ranně třetihorní mořská sedimentační vrsva), kde jsou ideální podmínky pro zrání vína v sudech a ležení vína v lahvích. Více zde

460
Vložit do košíku
19 okurek
Okurky
Váš bonus za nákup. Sbírejte okurky a získejte zajímavé odměny.


x