DomůNabídka vín Červené víno Frankovka VAJ.0003
Frankovka
Frankovka
~/getmetafile/66fe1367-d428-4302-a042-d1dbf0d802fc/photo.aspx, 0, 0

Frankovka

Martin Vajčner | vinařství | VAJ.0003  |  suché  |  moravské zemské | 2018 | 0,75 l | alk: 11,5 % | zbytkový cukr: 1,4 g/l | kyseliny: 6,3 g/l

Víno má tmavě červenou barvu. Aroma evokuje sušené švestky, tabák a koření. Chuť je výrazná, silně minerální, kořenitá do pepře. Celý chuťový projev je zakončen velmi příjemnou výraznou tříslovinou. Vhodné k archivaci. Vyrobeno kachetinskou metodou z hroznů z viniční tratě Načeratický kopec ve Znojmě - podoblast Znojemská. Hrozny šlapány nohama. Víno kvasilo a zrálo 3 měsíce společně se slupkami a třapinami v hliněné kvevri nádobě zakopané pod zemí v pískovcovém sklepě v Oblekovicích. Pro maximální projev terroir Znojemské vinařské podoblasti byla kvevri nádoba o objemu 250 litrů vyrobena pouze z místních surovin z okolí Znojma. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a není filtrováno. Bez přídavku síry.

Objem 0,75 l
Alkohol 11,5 %
Zbytkový cukr 1,4 g/l
Kyseliny 6,3 g/l
ID produktu VAJ.0003
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ano
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže 9/18
Vinařská oblast Načeratice
Viniční trať Načeratický kopec

Martin Vajčner | vinařství Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera
jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN.

V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou Martin Vajčner | vinařství.

Ve svém vlastním vinařství upevnil a posílil filozofii a styl výroby přírodních vín z ekologicky udržovaných vinic, k čemuž sám uvádí: „Zaměřuji se na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuji zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snažím, aby má činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívám pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuji především kvalitně provedené zelené práce.“
 


  Více zde

300 Kč
Přidat do košíku
12 okurek
Okurky
Váš bonus za nákup. Sbírejte okurky a získejte zajímavé odměny.


x