Kvevri Marie - Pinot Noir 2016 NAV.0006
Kvevri Marie - Pinot Noir 2016
Kvevri Marie - Pinot Noir 2016 Kvevri Marie - Pinot Noir 2016 Kvevri Marie - Pinot Noir 2016
~/getmetafile/5eede2c3-e660-4132-b98a-1dff6501edd8/photo.aspx, 1, 1

Kvevri Marie - Pinot Noir 2016

NAVAJN | NAV.0006  |  suché  |  moravské zemské | 2016 | 0,75 l | alk: 13,5 % | zbytkový cukr: 0 g/l | kyseliny: 0 g/l

Červené nefiltrované víno. Víno kvasilo a zrálo 5 měsíců společně se slupkami a třapinami v hliněné nádobě kvevri zakopané pod zemí v pískovcovém sklepě. Pro maximální projev terroir Znojemské vinařské podoblasti byla kvevri nádoba vyrobena pouze z místních surovin (šatovská zemina, podzemní voda, akátové a dubové dřevo na výpal). Bez přídavku sýry, samovolné kvašení, samovolné odbourání kyseliny jablečné. Lahvováno se zbytkem kvasnic. Neprůhledné nefiltrované víno s hnědočervenými odstíny. Chuť i vůně dává znát, že se jedná o vyzrálé hrozny pinotu se vším co by měl v rámci Znojemské vinařské podoblasti mít - sušené švestky, povidla, silná kořenitost, s příjemným harmonickým závěrem daným vyšší tříslovinou a na druhou stranu zakulaceným až smetanovým závěrem. Víno znovu velmi extraktivní a plné, zemité tóny díky moravské kvevri nádobě dávají víno velmi originální charakter.

Objem 0,75 l
Alkohol 13,5 %
Zbytkový cukr
Kyseliny
ID produktu NAV.0006
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ano
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže 4/16
Vinařská oblast Strachotice
Viniční trať Dívčí vrch

NAVAJN Vinařství NAVAJN tvoří dva mladí vinařští vizionáři ze Znojma:
František Nahodil a Martin Vajčner. Vyrábí pouze malé šarže
vín s důrazem na co nejvyšší kvalitu a maximální vliv terroir
Znojemské vinařské podoblasti.

Hrozny sklízí ručně s důrazem na perfektní zdravotní stav. K pomletým hroznům ani k moštu nepřidávají žádnou chemii. Kvašení probíhá samovolně bez přidaných kvasinek. V průběhu kvašení a zrání vína na kvasničních kalech (se slupkami i bez) není přidávána žádná síra ani jiná chemie. Odbourávání kyseliny jablečné probíhá samovolně. Těsně před lahvováním jsou vína buď mírně přisířena, nebo lahvováno zcela bez konzervantů. Vína lahvují nefiltrovaná. Více zde

702
Vložit do košíku
29 okurek
Okurky
Váš bonus za nákup. Sbírejte okurky a získejte zajímavé odměny.


x