Horký mošt s brusinkou
Suroviny:
4 porce
0,8 litr hroznový mošt
hrst sušených brusinek
třtinový cukr
Postup:
Vinný Lahomošt i s brusinkami přivedeme k varu a dle chuti dosladíme |
Vinné Macchiatto
Suroviny:
0,6 litr hroznový mošt bílý
0,4 litr plnotučného mléka
Muškátový oříšek
Postup:
Vinný Lahomošt přivedeme k varu. Studené mléko vyšleháme pomocí páry na mléčnou pěnu, do které opatrně nalijeme horký mošt. Nakonec ovoníme strouhaným muškátovým oříškem. |
Vinný Grog
Suroviny na 1 porci:
0,15l hroznový mošt
0,04l Tuzemák
křížay
cukr
Postup:
Sklenici, do které grog budeme nalévat, nejdříve nahřejeme. Do ní nalijeme rum, přidáme cukr, a křížaly. Vše zalijeme vroucím moštem a můžeme podávat. |
Vinný punč
Suroviny na 1 porci:
0,15l hroznový mošt
0,02l Vodka
0,02l Fernet
křížaly a cukr
Postup:
Sklenici, do které punč budeme nalévat, nejdříve nahřejeme. Mošt zahříváme společně s Fernetem, cukrem a křížalami, nalejeme do sklenice a nakonec zjemníme dolitím vodky. |