Drůbeží & Veltlínské zelené
Veltlín je velmi univerzální víno, pro grilování jako stvořené. Pevná kyselinka a pepřnatě kořenité tóny znojemských veltlínů skvěle doprovodí jemnou chuť drůbežího masa s bylinkových dresinkem.
► Náš tip: Piálek & Jäger, VZ VOC Znojmo 2021, suché
Ryba & Chardonnay
Vína ze skupiny burgundských odrůd typická tóny chlebovinky a másla je ideální párovat s rybami. Klasikou je tučnější grilovaný losos. Letošní trend však upřednostňuje okouna, jehož maso má delikátně máslovou chuť.
► Náš tip: THAYA, Chardonnay 202,1 ps, suché
Vepřové & Rulandské modré
Lehčí červená vína výrazně ovocitého profilu, k jakým patří Rulandské modré, doporučujeme párovat s grilovaným vepřovým masem, například s vepřovou panenkou. Kouřové tóny vyzrálých pinotů dokonale souzní s chutí grilovaného masa.
► Náš tip: Znovín, Rulandské modré 2018, vzb, polosuché
Hovězí burger & Syrah
Explozí chutí bude párování grilovaného hovězího masa s plným a silným červeným vínem odrůdy Syrah. Výrazné taniny a kořenitá kyselina vybalancují tučnější typ masa. Chuť ještě zvýrazníte karamelizovanou cibulkou nebo pikantním dresinkem.
► Náš tip: LAHOFER.fr, Rouge 2020, suché
Grilovaná zelenina & Rosé
Suché rosé s osvěžující kyslinkou je ideálním vínem na celé léto. Při grilování jej můžete využít v mnoha kombinacích. Rosé párujte s grilovanou zeleninou, sýrem nebo s grilovanými mořskými plody. Spíše neutrální rosé dá vyniknout také ostřejším dipům.
► Náš tip: OULEHLA, Merlot rosé 2021, ps, polosuché
Grilované ovoce a Muškát moravský
Nejlepším letním dezertem je přírodně sladké, na grilu karamelizované ovoce. Podávejte jej s dobře vychlazeným vínem, kterému dominuje výrazné aroma, jako je například Muškát. Překvapivě chutný bude v suché verzi a osvěžující ve formě perlivého frizzante.
► Náš tip: Víno Líbal, Muškát moravský Frizzante 2021
Grilovací kolekci v ceně 1.100 Kč koupíte ZDE.