Obsah balení
Suché červené víno odrůdy Cabernet Sauvignon, ročník 2015, pozdní sběr, z rodinného vinařství Jana Plačka. Temně červená barva s granátovými odlesky. Zaujme vás pikantní zemitá vůně s tóny marmelády z černého rybízu s nádechem koření. Chuť je černorybízová, plná, kořenitá s vůní hořké čokolády a kakaa. Podávejte ke zvěřinovým specialitám. Ze sýrů vyberete s morou plísní nebo Camembert. Velmi dobře doprovázejí masitá jídla, zejména jehněčí pečeni, bifteky, krůtí maso nebo úpravy jídel s kořenitými omáčkami.
detail vína
Velmi pozdě zrající odrůda, vyžaduje záhřevné půdy pro lepší vyzrání.Jen na takových pak poskytuje víno s rubínově červenou barvou, v chuti připomínající černý rybíz.Můžeme doporučit k silně kořeněným jídlům a biftekům.
detail vína
Vnímejte svět růžově se znovínským přívlastkovým rosé Cabernet Sauvignon z jižní části znojemské vinařské podoblasti. Po přivonění se Vám vybaví voňavé maliny, lesní jahody a květy růží. Po ochutnání oceníte čistotu, harmonii, svěžest a svůdnost chuťového projevu. Zaznamenáte příchuť po citrusových plodech a tropickém ovoci. Můžete podávat například k rybám, drůbeži nebo ovocným dezertům. Vychutnávejte dobře vychlazené. Díky šroubovému uzávěru si víno déle podrží svou svěžest a mladost.
detail vína
Polosladké růžové víno odrůdy Cabernet Sauvignon z šaldorfského sklepa Vinea Znojmo. Hrozny této odrůdy jsou pro výrobu rosé ideální. Skvěle totiž snoubí ovocitost s dostatečným obsahem kyselin, které správné rosé potřebuje, aby si udrželo svěží výraz i cukernatosti polosladké.
detail vína
Další z řady červených vín, která dobšický vinař Jiří Hort vyrábí z hroznů z francouzské vinařské oblasti Languedoc ve své řadě HORT FRANCE. Temně fialová barva vás zaujme a donutí přivonět k paletě černého ovoce, kde dominuje černý rybíz. Ten přechází i do chuti a společně se silnými taniny a hladkou kyselinou umocňují váš zážitek. Víno je předurčeno k archivaci.
detail vína
Rosé odrůdy Cabernet Sauvignon má nádherně sytou barvu koroptvího oka. Aromatika červeného zahradního ovoce přechází i do chuti, kde je doplněna minerálními tóny v závěru. Doporučujeme ke grilovaným prsíčkům z perličky s višňovou omáčkou a pečeným bramborovým dukátkům s rozmarýnem.
detail vína