Horská

Kód kolekce: VIN.0030

1 krabice, 2 mošty, 4 vína a 5 receptů na skvělé horké alkoholické i nealkoholické nápoje. Pokud se právě chystáte na dlouho očekávanou výpravu do hor, s partnerem, s rodinou nebo s přáteli, vyřeší tato kolekce starosti s dostatkem vhodných tekutin za vás. Najdete v ní dva nealkoholické mošty – jablečný a hroznový z odrůdy Rulandské modré - oba vynikající kvality z produkce Vinařství LAHOFER. Ke kolekci přikládáme list s recepty na alkoholické i nealkoholické horké nápoje, které vyrobíte právě z těchto moštů – pokud vám je dřív nevypijí děti . Mezi víny jsou v této kolekci zastoupeny vzorky napříč celým vinařským spektrem: klasické polosuché Rulandské bílé od Ampelosu, oblíbená voňavá Pálava z Vinařství HANZEL, mladé rosé Dornfelder z Vinařství Kořínek a jako bonbónek ušlechtilé a sametově hebké Zweigeltrebe, edice Terroir Club, ze Znovínu Znojmo.

806 Kč
vyprodáno

Obsah balení

2013 | 0,75l | | Vinařství LAHOFER

Tato 100% hroznová šťáva je vyrobena výhradně z čerstvě lisovaných hroznů, bez přidaných cukrů, aromat a barviv. Obsahuje jemný sediment, který je přirozenou součástí každého hroznového moštu. Lahev můžete před otevřením lehce protřepat. Mošt stabilizujeme filtrací (při které se odstraní kvasinky a ostatní mikroorganizmy, jež by mohly mošt rozkvasit a následně znehodnotit) a pasterizací na 80°C. Takový postup zvyšuje trvanlivost moštu a neovlivňuje přitom jeho chuť.

detail vína
2013 | 0,75l | | Vinařství LAHOFER

100% jablečný mošt vyrobený z jablek odrůdy Otava vypěstovaných v sadech u Těšetic na Znojemsku. Nápoj je vyroben výhradně z čerstvě lisovaných jablek, bez přidaných cukrů, aromat a barviv. Náš mošt vyrábíme zcela bez sedimentu. Jeho odfiltrováním se zbavujeme nepatrných zbytků nežádoucích rušivých látek usazených na jablcích, jako jsou třeba prach, popílek ze vzduchu či zbytky postřiků. Absence sedimentu neznamená, že je náš mošt méně přírodní. Naopak. Jablečná šťáva zůstane po filtraci zcela přírodní, bez malých zbytečků nežádoucí lidské činnosti obsažených ve vzduchu. Mošt stabilizujeme pasterací (tedy jen zahřátím na cca 70 - 80°C) a filtrací (při které se odstraní kvasinky a ostatní mikroorganizmy, jež by následně mohly mošt rozkvasit). To zvyšuje trvanlivost výrobku a neovlivňuje chuť moštu.

detail vína
2013 | 0,75l | výběr z hroznů | Vinařství HANZEL

Víno zlatavé barvy s vůní divokých růží a vanilky s dlouhou chutí lučního medu a ovocných tónů.

detail vína
2011 | 0,75l | pozdní sběr | ZNOVÍN ZNOJMO

Ochutnejte toto ušlechtilé a sametově hladké Zweigeltrebe vyznačující se příjemnou vůní po sušených švestkách a lékořici, jistě nebudete litovat. V ústech oceníte dokonale čistý projev, bohaté tělo a jen velmi jemnou tříslovinu. Zaujme příjemná příchuť po kvalitní hořké čokoládě a vyzrálých třešních. Toto lahodné víno můžete vychutnávat například k hovězímu masu nebo pernaté zvěři.

detail vína
2013 | 0,75l | pozdní sběr | Vinařství AMPELOS

Víno ovocno – květnaté vůně s minerálně pikantní chutí.

detail vína


x