Polosuché bílé víno odrůdy Sauvignon, ročník 2018 pozdní sběr, z vinařství AMPELOS. Víno delikátní vůně angreštu a hluchavky s elegantní angreštovo broskvovou dochutí.
Typický představitel příjemně sladkého Muškátu moravského s omamnou vůní i chutí směsi tropického ovoce až bonparových bonbónů. Sladší chuť je ale vybalancovaná odpovídající kyselinkou a dlouhou perzistencí. Mix chuťových a aromatických vlastností podtržený vábivou barvou lipového květu předurčuje toto víno jako závěr hostiny se sladšími dezerty, ale i třeba jako doprovod pečené drůbeže s tradiční nádivku.
Víno z řady VÍKEND vinařství PARTILIA, do které patří vína vyráběná pouze z těch nejkvalitnějších hroznů z renomovaných viničních tratí, kde je kladen důraz na zachování charakteru konkrétní odrůdy a vinice. Vinařům se tak daří dosáhnout plných vín s výrazným projevem a dlouhou dochutí. Pokud máte chuť se nechat vínem unášet a vychutnat si ho ve chvíli, kdy vás netlačí čas, zvolte víno z řady VÍKEND.
Bílé víno méně známé odrůdy Neuburské z vinařství Vinea Znojmo v méně tradiční polosladké variantě. Vyšší zbytkový cukr je zde vyvážen 7g kyseliny. Víno má jemnou vůni kostců a chuť zralého avokáda.
Suché bílé víno odrůdy Ryzlink rýnský vyrobil v roce 2018 vrbovecký vinař Jan Vaněk jako panenské víno, tedy jako víno z prvního sběru na nových hlavách na viniční trati Načeratický kopec.
Víno a drahokam ptačí říše - ledňáček. Pokud budete mít štěstí, zahlédnete při svých vycházkách přírodou překrásně zbarveného modrooranžového mystického ledňáčka říčního (Alcedo atthis). Ledňáček jako symbol věrnosti, ale i ryzí čistoty vod, symbolizuje i způsob čisté výroby vína. To znamená zchlazení hroznů na 4 °C po dobu několika dnů (tzv. cryomacerace) a dále lisování, odkalení, kvašení – to vše čistě a za studena. Poznejte Semillon z ročníku 2018, který se Vám představí jemnou vůní po citrusových plodech, angreštu a narcisech. V ústech potěší čistotou a svěžestí chuťového projevu a příchutí po nektarinkách, zeleném banánu a granátovém jablku. Můžete podávat například ke kuřecímu masu nebo rybám. Vychutnávejte jako mladé a svěží.