Pokud hledáte romantické a svůdné víno s ušlechtilou vůní a zároveň jen lehkým zbytkovým cukrem, tak máte v ruce správnou láhev. Toto Neuburské vyrobené z vyzrálých hroznů po přivonění zaujme tóny po kompotovaných hruškách a vanilce. V ústech pohladí svou čistotou, plností, harmonií a příchutí po šťavnatých broskvích a rozinkách. Příznivci této staré tradiční odrůdy jistě ročníku 2017 neodolají. Můžete podávat například ke kvalitním sýrům nebo těstovinám. Víno má dobré předpoklady k archivaci.
Bílé víno z Muškátu žlutého z vinice Šác blízko vinného hrádku Lamplberg na samém jihu Moravy má lákavě zlatavou barvu a kořenitou muškátovou až parfémovou vůni s ovocně-květinovými tóny. V chuti můžeme najít třeba směs limetky, angreštu a grepu s lučním medem a osvěžující kyselinkou. Toto málo obvyklé víno doporučujeme ke grilovaným rybám, bílému masu s výraznějším kořením a ke sladkým dezertům.
Suché bílé víno odrůdy Veltlínské zelené z vinařství Jana Plačka. Hrozny uzrály na viniční trati Veselá hora při vinařské obci Mělčany. Slámově žlutá barva se zlatavými odlesky. Ve vůni dominuje svěžest citrusového ovoce - grepu, až po zelenou papriku. Chuť vína je svěží, plná, kořenitá. Doporučujeme podávat k sýrům s modrou plísní, rybám, ale i klasické české kuchyni.
Svěží zelenkavou barvu tohoto vína se zlatavými odlesky doplňuje pro Ryzlink rýnský typická vůně lipového květu a žlutého melounu. V chuti dominují příjemné šťavnaté ovocité tóny, které v delší a intenzivní dochuti přecházejí do sušené meruňky a díky vyšší kyselince i do citrusových tónů. Toto harmonické víno se může stát průvodcem rybích, vepřových a telecích mas, grilovaných kuřat a tvrdých sýrů, nebo i v hodným aperitivem.
Suché bílé víno odrůdy Ryzlink rýnský z vinařství Piálek & Jäger, zatříděné do apelačního systému VOC Znojmo v dubnu 2018.
Polosuché bílé víno odrůdy Chardonnay v pozdním sběru ročníku 2016 z Vinných sklepů Maršovice. Vyzrálé víno s charakteristickými budrgunskými tóny chlebovinky. Hrozny pochází z viniční trati Píska u vinařské obce Maršovice