Suché bílé víno odrůdy Sauvignon, ročník 2018, pozdní sběr, z vinařství Regina Coeli. Víno krásně žlutozelené barvy. V aroma upoutají svěží citrusové tóny, na patře dominují typicky odrůdová limetka a nektarinka a dále nádech fermentovaného zeleného čaje. Skvěle vyvážené víno s živou kyselinou a minerální dochutí. Doporučujeme ke kachní terince a uzeným lososovým filetům s hořčičným dipem nebo ke krůtí roládě s kaštanovou nádivkou dušenou na bílém víně. Víno je zařazeno do stříbrného Salonu vín ČR pro rok 2020.
Víno odrůdy Ryzlink rýnský zatříděné do apelačního systému VOC Znojmo. Ryzlink rýnský se pěstuje od raného středověku po celém světě a je zařazován mezi nejkvalitnější odrůdy pro bílá vína, často poskytuje vyšší stupně zralosti. Znojemské rýňáky jsou typické vůní lipového květu, pomerančů a medu s jasnými minerálními podtóny, které přecházejí i do chuti. Víno je vhodné k archivaci. V prodeji od 8. 5. 2020!
Polosladké bílé víno odrůdy Chardonnay, ročník 2019, pozdní sběr, z vinařství Vinice-Hnanice. V tomto víně zlatavé barvy vás ohromí aromatika vosku, ananasu, melounu galia a manga. V chuti můžete nalézt ovocné bowle s pikantní kyselinkou v závěru. Doporučujeme k husím foie gras s vanilkovým juice.
Elegantní robustní víno s brilantní, jemně zlatavou barvou a pestrou paletou vůní, která se rozevírá od medových hrozinek až po květinkové tóny. Šťavnatou a mohutnou medovou chuť doplňuje nádech sladkého koření, především skořice a lékořice. Díky vysokému obsahu alkoholu s náležitě sladěným poměrem zbytkového cukru a kyselin je více než vhodná k archivaci.
Víno odrůdy Veltlínské zelené ročníku 2019 zatříděné do apelačního systému VOC Znojmo v dubu 2020. Veltlínské zelené je nejpěstovanější odrůdou révy vinné v České republice a tedy i u nás na Znojemsku. Znojemské veltlíny jsou typické svěže minerální, kořenitou až pepřnatou chutí, s mandlovými tóny a muškátovým aromatem. V prodeji od 8. 5. 2020!
Krásná barva této Frankovky je veselá, rubínově červená. Ve vůni vás zaujme vyzrálost, příjemné ovocné aroma převážně ostružin s jemným nádechem vanilky, koření a typickou "dolnokounickou kouřovinkou". Chuť vína je velice lahodná, harmonická, plná. Podávejte při teplotě 12 - 14 stupňů Celsia. Dobře se bude hodit k pečeným masům, zvěřině, propečené kachně nebo huse. Zkuste podávat ke klasickým bílým nebo zrajícím sýrům.