Víno vás uchvátí gradací aroma z kořenitých tónů až do meruňkových s dotekem lučního medu. Meruňkové tóny s kořenitostí přechází i do chuti, kde jsou doplněny pikantí kyselinkou v závěru. Doporučujeme k pstruhovi na bylinkovém másle, případně k bílým nezrajícím sýrům.
Tato pálava byla nejlepším vínem své odrůdy na Nominační výstavě Národní soutěže vín pro Znojemkou podoblast v srpnu 2015 a postoupila tedy do boje o místo mezi sto nejlepšími víny Salonu vín 2016.
Růžová barva vína hraje rovněž odstíny meruňkové. Ve vůni najdete čerstvé lesní jahody, které také kouzelně přecházejído chuti. Víno je harmonické s vyrovnanou dochutí jahod a medu. Disponuje výraznou kyselinou v kombinaci s cukrem. Svojí povahou je předurčeno pro podzimní pití.
100% Sauvignon blanc z Kraví hory, historické polohy na posledních výběžcích Českého masivu. Hrozny jsou kvašeny přírodními kvasinkami z vinice. Kravák je tak víno divoké a osobité, bez příkras, prezentující terroir a krásu odrůdy Sauvignon. Zároveň víno oplývá finesou a elegancí.
Sauvignon je odrůda mnoha příjemných vůní a chutí. Chuť i vůni konkrétního vína dotváří podoblast, viniční trať, ročník, způsob pěstování ve vinicích i vlastní způsob výroby vína. V tomto Sauvignonu lze nalézt ve vůni a následně i v chuti převážně tropické vůně připomínající ananas, grapefruit, banán, broskev, limetku, papayu, mango a mnoho dalších „tropických“ vůní. Technologie vlastní výroby vína byla směřována tak, aby chuť i vůně byla co nejvíce tropická. Příjemná vůně Sauvignonu je tvořena převážně skupinou v hroznech přítomných aromatických látek methoxypyrazinu a těkavých thiolů. Moravské Sauvignony, které jsou zde velice oblíbené, lze směle zařadit mezi světovou sauvignonovou špičku. Na etiketě je použito dílo od Josefa Velčovského s názvem „Víno je v tom nevinně“ ze sbírky obrazů v Louckém klášteře ve Znojmě.
Víno intenzivní, zlatavé barvy. Ve vůni lze nalézt zralý černý rybíz a moruše. Chuť je intenzivní s vyšším zbytkem cukru a krásnou dochutí medu. Plné, extraktivní. Šampion Tasovického koštu z roku 2015.