Příjemné víno s lákavou zlatavě zelenou barvou, v jehož vůni najdete typickou pepřnatost, minerálnost a lehkou mandlovou dochuť. Chuť má plnou, pikantní, s velmi příjemnou kyselinkou. Veltlínské zelené se hodí k delšímu pití při posezení s přáteli, v kombinaci s jídly může provázet světlá masa, lehčí úpravy ryb i drůbeže, výtečné je také k tvrdým sýrům.
Víno z Muškátu žlutého z vinice Šác blízko vinného hrádku Lampelberg má barvu slonovinové kosti a parfémovou vůni po fialkách, konvalinkách a květech černého bezu s kořenitým závěrem po zázvoru. Jemně kořenitá chuť se v ústech rozvine do vějíře tónů od muškátového oříšku přes angreštový kompot, grep až po pampeliškový med. Toto málo obvyklé víno doporučujeme ke grilovaným rybám, bílému masu s výraznějším kořením a ke sladkým dezertům. Víno bylo oceněno zlatou medailí na prestižní mezinárodní soutěži vín AWC Vienna 2020.
Svěží, nazlátlou barvu s výraznou vůní po lipovém květu, žlutém melounu a meruňkovém kompotu s výraznými petrolejovými a minerálními tóny doplňují v chuti vyzrálé hrozny, pikantní kyselinka s ovocitou dochutí a zajímavým zbytkem cukru.
Elegantní víno má brilantní jemně zlatavou barvu a velmi dobrou viskozitu. Pestrá paleta vůní se rozevírá od hrozinek a muškátového oříšku až po květinové tóny fialky a mateřídoušky. Mohutná, šťavnatá, medová chuť nabízí širokou paletu chutí sladkého koření, především skořice a lékořice, až po zázvorový závěr a dlouhou perzistenci. Pálava se bude dobře doplňovat s pikantnějším, kořenitým jídlem. Zkusit ji ale můžete i k cheescaku nebo dobře vychlazenou jako závěrečný digestiv po jídle.