Popis produktu
Naturální cuvée z odrůd Veltlínské zelené 60 %, Ryzlink rýnský 20 %, Sauvignon blanc 20 %. Vinice v biorežimu v Národním parku Podyjí. Víno kvasilo a zrálo ve starších francouzských dubových sudech. Víno světle zeleno-žluté barvy je květinově minerální. Chuť je příjemná a plná s dominantním minerálním projevem. Víno bez použití cizích kvasinek, bakterií a jiných aditiv. Potenciál vína je 7 a více let.
Vinice a hrozny se v Dobré vinici pěstují v souladu s přírodou,
ošetřují se na bázi biologické, nikoliv chemické, používají se postřiky z přírodních produktů jako jsou např. kopřivy, přeslička apod. Hnojivo je také na přírodní bázi – koňský a kravský hnůj.
Úrodnost vinných keřů je přísně regulována pod 60 q/ha (pod 45hl/ha), všechny práce s révou a sběr hroznů probíhají ručně.
Zralost hroznů není určena pouze obsahem cukrů, ale skutečným (enologickým) vyzráním všech složek hroznu: tj. cukernatostí, obsahem a složením kyselin, zralostí taninů a buketních složek (jadérka, slupky).
Víno zraje v pískovcových sklepích dobré Vinice (ranně třetihorní mořská sedimentační vrsva), kde jsou ideální podmínky pro zrání vína v sudech a ležení vína v lahvích.