DomůNabídka vín Bílé víno Cuvée Národní park 2018 DVP.0019
Cuvée Národní park 2018
Cuvée Národní park 2018 Cuvée Národní park 2018
~/getmetafile/1f7a0f03-690a-4598-9105-5ab9257b6830/photo.aspx, 1, 0

Cuvée Národní park 2018

Dobrá Vinice | DVP.0019  |  suché  |  moravské zemské | 2018 | 0,75 l | alk: 13,5 % | zbytkový cukr: 0 g/l | kyseliny: 0 g/l

Naturální víno známého autentického vinaře Petra Nejedlíka. Na cuvée byly použity hrozny odrůd Müller Thurgau, Vlašský ryzlink a Rýnský ryzlink vypěstované na vinicích v oblasti Národního parku Podyjí obdělávaných v bio-režimu. Unikátní prvohorní vrstva náležející k Českému masivu dává vínu jedinečné vlastnosti. Víno bez použití chemie, cizích kvasinek a bakterií dává vínu autentické vlastnosti. Víno zrálo 7 měsíců v nerezových nádobách na 10% celých hroznů (macerace). Projev vína je velmi minerální s dominací křemene a velmi jemně taninový.

Objem 0,75 l
Alkohol 13,5 %
Zbytkový cukr
Kyseliny
ID produktu DVP.0019
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ne
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže CNP 1968-18
Vinařská oblast
Viniční trať

Dobrá Vinice
Vinice a hrozny se v Dobré vinici pěstují v souladu s přírodou,
ošetřují se na bázi biologické, nikoliv chemické, používají se postřiky z přírodních produktů jako jsou např. kopřivy, přeslička apod. Hnojivo je také na přírodní bázi – koňský a kravský hnůj.

Úrodnost vinných keřů je přísně regulována pod 60 q/ha (pod 45hl/ha), všechny práce s révou a sběr hroznů probíhají ručně.
Zralost hroznů není určena pouze obsahem cukrů, ale skutečným (enologickým) vyzráním všech složek hroznu: tj. cukernatostí, obsahem a složením kyselin, zralostí taninů a buketních složek (jadérka, slupky).

Víno zraje v pískovcových sklepích dobré Vinice (ranně třetihorní mořská sedimentační vrsva), kde jsou ideální podmínky pro zrání vína v sudech a ležení vína v lahvích. Více zde

215 Kč
Přidat do košíku
8 okurek
Okurky
Váš bonus za nákup. Sbírejte okurky a získejte zajímavé odměny.


x