Popis produktu
Sylvánské zelené z exkluzivní řady HAZEL DNA, do které promítají vinohradníci a sklepmistři dědičnou informaci Vinařství HANZEL. Hrozny pro toto unikátní víno byly sklizeny na úrodné vinici Babičák nad řekou Dyjí. Plné a mohutné víno nazrávalo dvanáct měsíců v dřevěném sudu z jedlého kaštanu. Ten víno obohatil o jemné kouřové tóny přecházející do pryskyřice, které doplňují zemité až živočišné aroma samotného Sylvánského zeleného. V chuti tohoto vína hledejte lískové oříšky, lehce opálené dřevo či uzené mandle. Snoubit ho můžete s pečeným králíkem, kuřetem či vepřovým, hodí se i k předkrmům a smetanové omáčce.
Vinařství HANZEL navazuje na dlouholetou rodinnou tradici výroby vína, předávanou z generace na generaci. Cílem vinařství je výroba kvalitních přívlastkových vín z hroznů vypěstovaných na význačných viničních tratích v okolí Miroslavi, jako jsou např. Weinperky, ležící na úpatí Markova kopce, či Volné pole.
Vína Vinařství HANZEL jsou vyráběna tradičním způsobem za použití nejmodernější technologie, která zaručuje šetrné zpracování hroznů. Maximální důraz kladený na kvalitu hroznů a jejich šetrné zpracování dává našim vínům výjimečný a osobitý charakter.
Novinka: 4x Tramín červený Hanzel DNA
V roce 2017 představilo vinařství Hanzel unikátní sadu čtyř Tramínů. Promítá se do ní práce vinohradníků, sklepmistrů, mistrů bednářů i přírody na samotném jihu Moravy. Tramín z jedné vinice změnil díky čtyřem různým způsobům zrání a práci sklepmistra svou výslednou chuť, vůni i barvu. Více se o celé kolekci dozvíte
ZDE.