Modrý Pinot 22

Modrý Pinot 22

Martin Vajčner | vinařství
VAJ.0065  |  suché  |  moravské zemské | 2022
Cena za kus
363 Kč
Počet kusů
Přidat do košíku
Okurky za nákup
15 okurek

Popis produktu

Naturální červené víno ze sklepa mladého vinaře Martina Vajčnera. Vyrobeno z hroznů odrůdy Modrý Pinot. Viniční trať U Hájku v Dobšicích. Znojemská vinařská podoblast. Semi-karbonická macerace celých hroznů 10 dnů ve dřevěných kádích. Hrozny byly následně šlapány nohama a ležely 2 týdny na slupkách a třapinách. Zrálo ve francouzských dubových sudech a moravských amforách. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry.

Martin Vajčner | vinařství

Přírodní vína mladého znojemského vinaře Martina Vajčnera
jste mohli v letech 2016 - 18 ochutnat pod značkou NAVAJN.

V roce 2019 přichází s projektem vlastního vinařství. Vína aktuálního vinařského ročníku 2018 už můžete ochutnat pod jeho novou privátní značkou Martin Vajčner | vinařství.

Ve svém vlastním vinařství upevnil a posílil filozofii a styl výroby přírodních vín z ekologicky udržovaných vinic, k čemuž sám uvádí: „Zaměřuji se na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuji zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snažím, aby má činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívám pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuji především kvalitně provedené zelené práce.“
 


 

Analytika

Objem
0,75 l
Alkohol
11,5 %
Zbytkový cukr
Kyseliny
ID produktu
VAJ.0065
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý
Ano
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže
RM/22
Vinařská oblast
Dobšice u Znojma
Viniční trať
U Hájku
Vinotrh

POTVRZENÍ VĚKU

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu.
Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.
ano, bylo
ne, nebylo
Bohužel, k návštěvě těchto stránek musíte mít věk, který odpovídá zákonné věkové hranici pro konzumaci alkoholu.