Popis produktu
100% jablečný mošt vyrobený z jablek odrůdy Otava vypěstovaných v sadech u Těšetic na Znojemsku. Nápoj je vyroben výhradně z čerstvě lisovaných jablek, bez přidaných cukrů, aromat a barviv. Náš mošt vyrábíme zcela bez sedimentu. Jeho odfiltrováním se zbavujeme nepatrných zbytků nežádoucích rušivých látek usazených na jablcích, jako jsou třeba prach, popílek ze vzduchu či zbytky postřiků. Absence sedimentu neznamená, že je náš mošt méně přírodní. Naopak. Jablečná šťáva zůstane po filtraci zcela přírodní, bez malých zbytečků nežádoucí lidské činnosti obsažených ve vzduchu. Mošt stabilizujeme pasterací (tedy jen zahřátím na cca 70 - 80°C) a filtrací (při které se odstraní kvasinky a ostatní mikroorganizmy, jež by následně mohly mošt rozkvasit). To zvyšuje trvanlivost výrobku a neovlivňuje chuť moštu.
Vinařství LAHOFER je jedním z největších pěstitelů vinné révy
v České republice.
Spolu s firmou Vinice LAHOFER obhospodařuje 430 hektarů třeba na tratích Babičák, U Hájku, Volné pole, Waldberg či Lampelberg. Právě tam umístilo Vinařství LAHOFER vinařský program „Mějte svoji hlavu“. LAHOFER se stará i o Rajskou vinici na historických terasách pod chrámem svatého Mikuláše nedaleko centra Znojma.
Skladba vinic zahrnuje prakticky všechny hlavní odrůdy vinné révy pěstované ve střední Evropě. Převládá Veltlínské zelené (16%), Ryzlink rýnský (13%), Müller Thurgau (10%), Rulandské bílé, Sauvignon, Muškát moravský, Rulandské šedé, Ryzlink vlašský, Neburské, Tramín červený a Pálava. Ve vinicích jsou ale i méně známé odrůdy jako Kerner, Dornfelder, Blauburger či Alibernet.