Ladíme nový e-shop, děkujeme za trpělivost! Objednávat můžete!

Červené víno

Červené víno se vyrábí z modrých hroznů modrých odrůd révy vinné. Mezi takové typicky patří červená vína z Moravy jako je například skvělé Svatovavřinecké, Frankovka, Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, Merlot nebo Zweigeltrebe. Přestože v klimatických podmínkách naší republiky nedozrávají modré hrozny způsobem známým z jižních zemí, neznamená to, že naše červená vína nejsou kvalitní. Mají svůj vlastní osobitý charakter a najdete mezi nimi vína, která snesou nejpřísnější hodnocení. Kvalitní a výběrová červená vína hledejte na Vinotrh.cz pod označením VOC. 

Stránka 1 z 5 - 94 položek celkem
Syrah - Francie - 2018  LAHOFER LAH.0301
REDDY GRAND CUVÉE  Piálek & Jäger PAJ.0124
Merlot - Francie - 2020  LAHOFER LAH.0312
Dornfelder - Šác 2022 p.s.  LAHOFER LAH.0462
Frankovka - slámové  VS Lechovice VSL.0051
André  Znovín Znojmo
170 Kč
ZNO.0338
LAHOFER sladký červený  LAHOFER LAH.0382
Pinot Noir
Novinka
300 Kč
PAR.0056
Alibernet
Novinka V Enotéce
189 Kč
AMP.0152
Cabernet Sauvignon
Novinka
120 Kč
MOD.0111
Frankovka Karlov
Novinka
157 Kč
TAO.0155
Svatovavřinecké
345 Kč
KOR.0176
Frankovka
345 Kč
KOR.0175
Merlot Grand Reserva 2021
V Enotéce
472 Kč
TAO.0153
Nahoru
Další produkty

Výroba červeného vína

Podstatou výroby červených vín (a hlavní odlišností od výroby vín bílých) je kvašení a macerace rmutu před vlastním lisováním. Při maceraci se ze slupek hroznů uvolňují barviva, třísloviny a aromatické látky. Typické je řízené kvašení, při němž se hlídá požadovaná teplota zabezpečující zachování aroma a odrůdového charakteru dané odrůdy. Pro červené víno je velmi důležitý následný proces školení. Velmi výrazně je zde proto znát rukopis sklepmistra. U červených vín je často využíváno zrání v dřevěných sudech, populární jsou nové sudy barrique. Červená vína potřebují obecně delší dobu pro své optimální vyzrání, což platí i o vínech na lahvi. Velmi dobře se tedy hodí k archivaci.

Charakteristika červeného vína

Červená vína servírujeme při teplotě 14 - 16 °C. Často se mluví přímo o servírování v pokojové teplotě.  Lehčí vína s minimem tříslovin můžeme oproti tomu i lehce podchladit. U některých červených vín je nutná před konzumací dekantace. Chuťově bývají červená vína výraznější a silnější než vína bílá. Jsou považována také za skvělý lék na nízký tlak - červené víno je zdravé při přiměřených dávkách. Příznivé zdravotní účinky jsou obecně připisovány látce resveratrol, která je původcem tzv. francouzského paradoxu, který tvrdí, že příčinou nízkého výskytu kardiovaskulárních chorob ve francouzské populaci může být pravidelná konzumace červeného vína. 

nejkomplexnější nabídka vín ze Znojemské vinařské podoblasti
Nejkomplexnější nabídka vín
ze Znojemské vinařské podoblasti
95% vína máme skladem
95% vína máme skladem
nákup už od jedné lahve
více než 800 vín z více než 30 vinařství
Více než 800 vín
z více než 30 vinařství
rychlé a bezpečné dodání
Rychlé a bezpečné dodání
přímo na vaši adresu