Polosuché víno odrůdy Chardonnay, ročník 2015, z vinařství SIMENON z Vrbovce u Znojma. Velmi plné víno s vůni akátového medu a lískových ořechů. Citrusová chuť doprovázena mineralitou a pikantní kyselinkou.
Toto červené víno odrůdy Rulandské modré ze sklepa pana Ladislava Musila bylo oceněno zlatou medailí na Valtických vinných trzích v roce 2015. Vinařská obec Dolní Kounice leží v nejsevernější části Znojemské vinařské podoblasti. Dříve bývala součástí Brněnské vinařské oblasti. Jde o mikroregion s (pro Znojemskou podoblast) specifickým klimatem a unikátními půdními podmínkami založenými na vlastnostech granitoidního podloží. Vína z hroznů vypěstovaných v této oblasti jsou typická svou mineralitou, kterou odborníci označují až za salinitu. Kounická vína jsou výrazně ovocitá, originálně kořenitá a příjemně extraktivní.
Sauvignon zatříděný do VOC Znojmo v dubnu 2016.
Milovníky výrazných červených vín potěší další ročník Hortových vín z hroznů původem z francouzského Languedocu, která zaujmou svým bohatým projevem - od nádherné vůně až po plnou a dlouhou dochuť. Tento Merlot z řady Nature je velmi přirozené víno vyjadřující silný naturel, který překvapí svou výraznou chutí a mimořádně harmonickým projevem. Víno má temně fialovou barvu. Vůně je velmi výrazná v tónině malin a ostružin. V chuti pokračuje v marmeládovém projevu se sametovým koncem.
Stará odrůda, pochází z Francie. V současné době se víno této odrůdy těší ve světě velké oblibě. Tato odrůda se pěstuje na Moravě ve větším měřítku až od druhé poloviny 20 stol. a výborné jakosti dosahují vína na Znojemsku. Krásná růžová barva, vůně pravého jahodového jogurtu, chuť výrazná ovocná, jahodová, se svěží kyselinou.
Módní, lehké růžové víno se zajímavou barvou světle jahodových tónů. Je osvěžující, příjemně pitelné, se slibnou škálou chutí a vůní. Svatovavřinecké rosé z viniční trati Volné pole se vyznačuje intenzivní vůní malin a lesních jahod, v chuti se projevuje jak výraznější kyselinka, tak příjemně nasládlá chuť rozmačkaných jahod s cukrem a s jogurtem. Rosé podávejte vychlazené na 7 – 9 ºC. Je příjemným společníkem pro odpolední setkání, dá se kombinovat s těstovinovými saláty i grilovanou drůbeži.