Bílé víno z Muškátu žlutého z vinice Šác blízko vinného hrádku Lamplberg na samém jihu Moravy má lákavě zlatavou barvu a kořenitou muškátovou až parfémovou vůni s ovocně-květinovými tóny. V chuti můžeme najít třeba směs limetky, angreštu a grepu s lučním medem a osvěžující kyselinkou. Toto málo obvyklé víno doporučujeme ke grilovaným rybám, bílému masu s výraznějším kořením a ke sladkým dezertům.
Zlato-zelenkavý tramín s jemně kořenitou vůní i chutí. Příznivci tohoto typu vína ocení výraznou a typickou vůni medu, čajových růží, zázvoru a liči, kterou v chuti provází svěží šťavnatá kyselinka a meruňkový džem. Elegantní tramín se dobře shodne s pikantní paštikou a husími nebo kachním játry, či méně aromatickými sýry. Zaujme i jako aperitiv nebo důstojná tečka na závěr hostiny.
Víno s jemnou barvou lněného plátýnka okouzlí lehkou müllerkovou vůní s tóny muškátového květu a lučních květů s banánovým závěrem. V chuti se objevuje jemná mandle s minerální dochutí a zajímavou kyselinkou. Veltlínské červené rané doporučujeme ke grilovaným masům či zelenině. Potěší i jako příjemné podvečerní osvěžení.
Odrůda vzniklá křížením Ryzlinku rýnského a Trolínského potěší zlatě-zelenkavou jiskrnou barvou, která předznamenává jeho typické kernerové aroma. V něm můžete hledat tóny po citronové trávě, čerstvě oloupané kůře mandarinky nebo květech hluchavky. Mandarinkové a pomerančové tóny se promítají i do chuti tohoto vína, které má dlouhý kořenitý a exktraktivní závěr.
Růžové víno s okouzlující lososovou barvou si vás získá jemnou vůní sladkých třešní a vyzrálých višní. V plné, sametové chuti, kde je vyšší zbytkový cukr krásně srovnaný s výraznější kyselinkou, hledejte třešňové tóny, v nichž převládají ty s nádechem raných třešní májovek. I díky nízkému obsahu alkoholu je toto růžové víno ideálním společníkem pro teplé letní dny.
Ve vůni odhalíte vůni květin, zralé hrušky a jemnou chlebovinku s vanilkovým tónem. Plná a extraktivní chuť se stopami ovoce, lískového oříšku a jemného vanilkového koření má dlouhou perzistenci a působí sladce, přestože je obsah cukru nízký.