Tento Tramín červený se svojí zářivě slámovou až zlatavou barvou vás omámí pestrostí jedinečných vůní. Těm jednoznačně dominují tóny růže, liči, bezového květu a výrazné aroma hřebíčku. Plná a intenzivní chuť je sympaticky nasládlá a kořenitá, dokonale sladěná se šťavnatou kyselinkou a dlouhým medově zázvorovým koncem.
Lehké a svěží víno z odrůd Zweigeltrebe a Svatovavřinecké zaujme jemně růžovou barvou čerstvého grepu a malinovo-jahodovou vůní s nádechem smetany. Šťavnatá a intenzivní chuť sladkých malin je podpořená příjemnou kyselinkou s lehkým citrusovým koncem a vybízí tak k dalšímu napití. Správně vychlazené se stane ideálním osvěžením do teplých dnů.
Nezvykle extraktivní víno zbarvené do letní měsíční záře okouzlí zpočátku bohatou ovocnou vůní po bílé broskvi či bílém rybízu, která však postupně přechází do kořenitých tónů. V chuti převládají jemné pepřové tóny a blanšírované mandle. Při delším pití se buket i chuť pomalu rozvíjejí, takže lze stále objevovat něco nového. Veltlínské červené rané doporučujeme ke grilovaným masům nebo zelenině, potěší i jako podvečerní osvěžení.
Oslnivě třpytivá barva slonovinové kosti láká k důkladnějšímu objevování tohoto vína. Po přivonění v něm najdete výrazné stopy po zeleném angreštu, lehkou kořenitost černého rybízu nebo jemný tón květu hluchavky. V ústech má tento Sauvignon ovocnou příchuť po jostě, bílém rybízu či nektarince, znatelný je i mírně vyšší zbytkový cukr příkladně sladěný se šťavnatou a pikantní kyselinkou.
Jiskřivou citronově zlatavou barvu tohoto vína doplňuje pro Ryzlink rýnský typická vůně lipového květu a meruněk, které podtrhují jeho svěžest. Na jazyku vyniknou příjemně šťavnaté ovocité tóny, chuť je zvýrazněna pikantní kyselinkou, delikátním aromatem a dlouhou perzistencí. Víno má vysoký potenciál dalšího ležení a nazrávání v lahvi.
Tělnaté víno zlatavě žluté barvy s lehce minerální vůní doplněnou o aroma sušené hrušky a medově botrytických tónů. Ty dominují i plné extraktivní chuti připomínající hruškový kompot a dlouhému závěru se stopou medu. Vyšší zbytkový cukr vyrovnává sebevědomá kyselinka díky níž víno působí svěžím dojmem.