Tento sladký Tramín ve výběru z bobulí od Špalků získal stříbrnou medaili v Salonu vín České republiky pro rok 2017. Jedná se víno vyrobené v BIO produkci. Hrozny pochází z proslavené viniční tratě Kraví hora. Barva vína je světle žlutozelená. Výrazná květinová vůně se sladkým až medovým podtónem. Chuť příjemně sladká, odrůdově typická, avšak nepostrádající svěží kyselinu. Doporučujeme!
Tento veltlín je zařazen do Salonu vín České republiky pro rok 2017! Příznivci charakteristického kořeněného „veltlínu“ z Kokusových hor jistě přivítají tento výběr z hroznů z ročníku 2015. Ve vůni najdete typický projev po pražených mandlích, zeleném pepři a jemné vanilce. V ústech oceníte vyvážený poměr zbytkového cukru a celkových kyselin. Terroir viniční trati se odráží v bohatosti a minerálnosti tohoto výjimečného vína. V chuti se projevuje i velká vyzrálost hroznů. Můžete podávat například k vepřovému masu nebo kvalitním sýrům. Víno mám velmi dobré předpoklady k archivaci.
Suché bílé víno odrůdy Ryzlink rýnský z vinařství Trávníček a Kořínek, zatříděné do apelačního systému VOC Znojmo v dubnu 2017.
Víno žluté barvy, ve vůni upoutají tóny kvetoucího akátu a limetky. V chuti aroma bělomasých broskví a letního jablíčka, které doplňuje kyselinka a typický minerální podtón. Elegantní víno, které se dobře uplatní ve vysoké gastronomii. Doporučujeme podávat k fritovaným a grilovaným plodům moře, je skvělým společníkem těstovinám se smetanovým dipem. Skvěle vyzní doprovází-li minutky z bílého masa. Snoubíme jej s tvrdými kozími a ovčími sýry. Plně vynikne v kombinaci s krémovými deserty s čokoládou a kakaem.
Suché bílé cuvé odrůd Sauvignon (70%) a Rulandské bílé (30%) z rodinného vinařství Jana Plačka získalo prestižní místo mezi 100 nejlepšími víny zařazenými do Národního salonu vín České republiky pro rok 2018. Jedná se opravdu o první cuvée z tohoto vinařství, které zrálo v dřevěných sudech. Odtud také název PREMIÉRA. Toto výrazné víno zrálo 9 měsíců v dřevěných sudech (francouzský letní dub) na kvasnicích. Barva vína je výrazná, se zlatavými odlesky. Vůně je dominantní, s buketem vanilky, kořenitostí. Upoutá vás krásné aroma medových pláství, v závěru s vůní čerstvě pečeného chleba. Chuť vína je plná, hebká se šťavnatou pomerančovou kyselinkou. Doporučujeme podávat k tradiční české kuchyni, k hutnějším a kořenitějším pokrmům nebo rybím specialitám, k drůbeži či hustším polévkám.
Oblíbená polosladká Pálava z vinařství Vinice-Hnanice. Toto zelenožluté víno vás ve vůni zaujme tóny čajové růže, rmenu a koření, které přechází i do chuti, kde je doplněno pikantní kyselinkou. Doporučujeme ke kořeněné vepřové kotletě na medu se šťouchanými bramborami.