DomůKolekce vín Vánoce s Chutí Moravy 2018

Vánoce s Chutí Moravy 2018

Kód kolekce: VIN.0240

Pět moravských vín a pět delikates značky Chuť Moravy - kolekce pro gurmány i milovníky vína bude skvělým vánočním dárkem!

1 798 Kč
vyprodáno

Obsah balení

2016 | 0,75l | pozdní sběr | Vinařství THAYA

Suché červené víno odrůdy Rulandské modré ročníku 2016 z vinařství Trávníček a Kořínek. Rubínově červená barva s typickým cihlovým meniskem a velmi dobrá viskozita. Vůně je jemná s nádhernou tóninou tmavého vyzrálého ovoce, dýmu, sladkého koření a santalu. Chuť je středně plná s příjemnou tříslovinou a tóny peckového ovoce, připomínající višně vanilku a kávové zrno. Dlouhý závěr

detail vína
2017 | 0,75l | výběr z bobulí | Vinařství Vinice Hnanice

Tramín červený ve výběru z bobulí z vinařství Vinice-Hnanice je opravdovou sladkou delikatesou. Má jiskrně zlatavou barvu a zaujme vás aromatikou okvětních lístků růže a rozinek, které přecházejí i do chuti, kde jsou doplněny tóny vosku, propolisu a skořice. Doporučujeme k jablečnému štrůdlu s vanilkovou zmrzlinou.

detail vína
2015 | 0,75l | výběr z hroznů | Vinařství Piálek & Jäger

Polosladké bílé víno odrůdy Rulandské bílé z prémiové řady vín vinařství Piálek a Jäger. Hrozny vyzrály do výběru z hroznů, což je pro kvalitu vína v této odrůdě velmi důležité. Víno má bohatou a harmonickou chuť s výrazným extraktem. Víno má velký potenciál ke zrání. Jemná květinová vůně pak přeroste v tóny chlebovinky, typické pro vína burgundských odrůd.

detail vína
2017 | 0,75l | VOC | Vinařství LAHOFER

Polosuchý Sauvignon ročníku 2017 z Vinařství LAHOFER zatříděný do apelačního systému VOC Znojmo v dubnu 2018.

detail vína
2016 | 0,75l | pozdní sběr | Vinařství Špalek

Suchý Ryzlink rýnský od Špalků ročníku 2016 zrál nesířený 10 měsíců ve velkém 2000 litrovém sudu. Jak říká Marek Špalek, velké víno bez sudu nevznikne. V žádném případě si však nepředstavujte barrikové víno nebo výrazné tóny dřeva. Velký sud byl již 4x použitý, mimo jiné na výrobu sur-lie vín. Tento rýňák v něm získal zlatavou barvu, komplexnost a medovost na úkor primární aromatiky. V průběhu zrání navíc proběhlo jablečno-mléčné kvašení, takže víno ztratilo ostrou kyselinu jablečnou, je tedy více krémové a harmonické.

detail vína


x