Svěží a jiskrná, zelenkavě zlatavá barva s vůní po lipovém květu a výraznými minerálními tóny. V chuti pikantní, kyselinka s ovocitou dochutí po meruňkách.
V gastronomii lze Chardonnay kombinovat s rybami, mořskými plody, bílým masem a těstovinami. Hodí se k měkkým sýrům s bílou plísní, paštikám a bílým omáčkám. Dobře doplňuje hustší polévky, pokrmy s bílým masem a smetanové omáčky. Plnější vína jsou vhodná v kombinaci s mírně upraveným hovězím a vepřovým masem. Vyzrálé přívlastkové víno k bažantovi a divočině.
Víno zelenkavě zlatavé barvy. Vůně intenzivní, typicky kořenitá s květinovým nádechem, v chuti jemně ovocné s pepřnatě-mandlovými tóny, harmonicky vyvážené.
Jedna ze tří typických odrůd pro region Znojemska s potenciálem zrání v lahvi min. 5 let.
Noblesní kousek z naší nejvyšší řady vín. Krásný, plný a extraktivní veltlín, který spojuje znojemské terroir a náš rukopis. Dotek akátového sudu dává vínu úžasnou strukturu a přispívá k jeho příjemné lehkosti a zároveň nečekané mohutnosti. Neuvěřitelné, že? A takový právě je. A to jeho nejlepší časy teprve přijdou. Je to ideální společník k dobré gastronomii i ukázkou kam se dá veltlín ještě posunout.
Příjemné víno s lákavou zlatavě zelenou barvou, v jehož vůni najdete typickou pepřnatost, minerálnost a lehkou mandlovou dochuť.