Popis produktu
Velmi zajímavé víno vyrobené přírodními postupy. Víno není filtrováno, může se tedy jevit jako kalné se zbytkem kvasinek. Víno jemně perlí. Výborný vzorek pro všechny ctitele autentických vín. Dosáhne kvalit ročníku 2013? Nakupte a nechte mu ještě chvíli klid, jak říká jeho autor, sklepmistr Petr Nejedlík.
Vinice a hrozny se v Dobré vinici pěstují v souladu s přírodou,
ošetřují se na bázi biologické, nikoliv chemické, používají se postřiky z přírodních produktů jako jsou např. kopřivy, přeslička apod. Hnojivo je také na přírodní bázi – koňský a kravský hnůj.
Úrodnost vinných keřů je přísně regulována pod 60 q/ha (pod 45hl/ha), všechny práce s révou a sběr hroznů probíhají ručně.
Zralost hroznů není určena pouze obsahem cukrů, ale skutečným (enologickým) vyzráním všech složek hroznu: tj. cukernatostí, obsahem a složením kyselin, zralostí taninů a buketních složek (jadérka, slupky).
Víno zraje v pískovcových sklepích dobré Vinice (ranně třetihorní mořská sedimentační vrsva), kde jsou ideální podmínky pro zrání vína v sudech a ležení vína v lahvích.