DomůNabídka vín Bílé víno Cuvée du Vin DVP.0023
Cuvée du Vin
Cuvée du Vin Cuvée du Vin
~/getmetafile/f92b7297-fe53-4afc-b5c7-1945668ba686/DVP-0023_H_upr.aspx, 1, 0

Cuvée du Vin

Dobrá Vinice | DVP.0023  |  suché  |  moravské zemské | 2016 | 0,75 l | alk: 13 % | zbytkový cukr: 2,9 g/l | kyseliny: 6,7 g/l

Jemně perlivé suché naturální cuvée odrůd Pinot Noir, Vlašský ryzlink a Rýnský ryzlink ze sklepa autentického vinaře Petra Nejedlíka. Víno světle zeleno-žluté barvy je květinově minerální. Chuť je příjemná a plná s dominantním minerálním projevem. Vyrobeno bez použití cizích kvasinek, bakterií a jiných aditiv. Víno je vhodné kombinovat s lehkými pokrmy a saláty. Víno zrálo 10 měsíců na kvasnicích v dubových sudech a není filtrováno.

Objem 0,75 l
Alkohol 13 %
Zbytkový cukr 2,9 g/l
Kyseliny 6,7 g/l
ID produktu DVP.0023
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ano
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže CUVIN 1968-16
Vinařská oblast
Viniční trať

Dobrá Vinice
Vinice a hrozny se v Dobré vinici pěstují v souladu s přírodou,
ošetřují se na bázi biologické, nikoliv chemické, používají se postřiky z přírodních produktů jako jsou např. kopřivy, přeslička apod. Hnojivo je také na přírodní bázi – koňský a kravský hnůj.

Úrodnost vinných keřů je přísně regulována pod 60 q/ha (pod 45hl/ha), všechny práce s révou a sběr hroznů probíhají ručně.
Zralost hroznů není určena pouze obsahem cukrů, ale skutečným (enologickým) vyzráním všech složek hroznu: tj. cukernatostí, obsahem a složením kyselin, zralostí taninů a buketních složek (jadérka, slupky).

Víno zraje v pískovcových sklepích dobré Vinice (ranně třetihorní mořská sedimentační vrsva), kde jsou ideální podmínky pro zrání vína v sudech a ležení vína v lahvích. Více zde

350 Kč
Přidat do košíku
14 okurek
Okurky
Váš bonus za nákup. Sbírejte okurky a získejte zajímavé odměny.


x