Popis produktu
Suché bílé víno naturálního typu. Cuvée z odrůd Müller Thurgau 60%, Ryzlink vlašský 37%, Ryzlink rýnský 3%. Hrozny pocházejí z biodynamické vinice v Národním parku Podyjí pro Moravu s ojedinělým prvohorním podložím. Víno zrálo 7 měsíců na kvasnicích. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a je pouze šetrně mechanicky filtrováno. Víno má jemně žlutou barvu. Vůně je velmi minerální s dotekem květin a ovoce. V minerální chuti se objevují květinovo-ovocné dozvuky.
Ideální víno na denní pití, k jídlu, k tvrdšímu sýru. Potenciál vína je 5 a více let.
Vinice a hrozny se v Dobré vinici pěstují v souladu s přírodou,
ošetřují se na bázi biologické, nikoliv chemické, používají se postřiky z přírodních produktů jako jsou např. kopřivy, přeslička apod. Hnojivo je také na přírodní bázi – koňský a kravský hnůj.
Úrodnost vinných keřů je přísně regulována pod 60 q/ha (pod 45hl/ha), všechny práce s révou a sběr hroznů probíhají ručně.
Zralost hroznů není určena pouze obsahem cukrů, ale skutečným (enologickým) vyzráním všech složek hroznu: tj. cukernatostí, obsahem a složením kyselin, zralostí taninů a buketních složek (jadérka, slupky).
Víno zraje v pískovcových sklepích dobré Vinice (ranně třetihorní mořská sedimentační vrsva), kde jsou ideální podmínky pro zrání vína v sudech a ležení vína v lahvích.