Cuvée Národní park DVP.0005
Cuvée Národní park
Cuvée Národní park Cuvée Národní park
~/getmetafile/25f4f095-7d4c-492a-8526-f3bb839b14d6/photo.aspx, 1, 0

Cuvée Národní park

Dobrá Vinice | DVP.0005  |  suché  |  moravské zemské | 2014 | 0,75 l | alk: 12 % | zbytkový cukr: 4 g/l | kyseliny: 5,5 g/l

Hrozny odrůd Müller Thurgau 50%, Rýnský ryzlin 30%, Vlašský ryzlink 20% pocházejí z vinice v Národním parku Podyjí. Prvohorní vrstva z křemenů, kamenů ze žuly a ruly je též plná lehké písčité půdy. Tyto podmínky dávají vínu velmi intenzivní minerální charkter s květinovým dozvukem. Doporučujeme jej k dennímu pití, k mořským plodům a tvrdším zralým sýrům.

Objem 0,75 l
Alkohol 12 %
Zbytkový cukr 4 g/l
Kyseliny 5,5 g/l
ID produktu DVP.0005
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ano
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže 122/14
Vinařská oblast Popice
Viniční trať

Dobrá Vinice
Vinice a hrozny se v Dobré vinici pěstují v souladu s přírodou,
ošetřují se na bázi biologické, nikoliv chemické, používají se postřiky z přírodních produktů jako jsou např. kopřivy, přeslička apod. Hnojivo je také na přírodní bázi – koňský a kravský hnůj.

Úrodnost vinných keřů je přísně regulována pod 60 q/ha (pod 45hl/ha), všechny práce s révou a sběr hroznů probíhají ručně.
Zralost hroznů není určena pouze obsahem cukrů, ale skutečným (enologickým) vyzráním všech složek hroznu: tj. cukernatostí, obsahem a složením kyselin, zralostí taninů a buketních složek (jadérka, slupky).

Víno zraje v pískovcových sklepích dobré Vinice (ranně třetihorní mořská sedimentační vrsva), kde jsou ideální podmínky pro zrání vína v sudech a ležení vína v lahvích. Více zde

195
vyprodáno


x