Popis produktu
Hrozny pocházejí z odrůd Müller Thurgau, Vlašský ryzlink a Rýnský ryzlink a byly vypěstovány na vinicích v Národním Parku Podyjí v biorežimu. Unikátní prvohorní vrstva náležející k Českému masivu dává vínu unikátní vlastnosti. Víno bez použití chemie, cizích kvasinek a bakterií vám přinese autentický zážitek. Víno zrálo 7 měsíců v Qvevri - Georgia a v nerezových nádobách na 10% celých hroznů (macerace). Projev vína je velmi minerální s dominancí křemene, jemně taninový.
Vinice a hrozny se v Dobré vinici pěstují v souladu s přírodou,
ošetřují se na bázi biologické, nikoliv chemické, používají se postřiky z přírodních produktů jako jsou např. kopřivy, přeslička apod. Hnojivo je také na přírodní bázi – koňský a kravský hnůj.
Úrodnost vinných keřů je přísně regulována pod 60 q/ha (pod 45hl/ha), všechny práce s révou a sběr hroznů probíhají ručně.
Zralost hroznů není určena pouze obsahem cukrů, ale skutečným (enologickým) vyzráním všech složek hroznu: tj. cukernatostí, obsahem a složením kyselin, zralostí taninů a buketních složek (jadérka, slupky).
Víno zraje v pískovcových sklepích dobré Vinice (ranně třetihorní mořská sedimentační vrsva), kde jsou ideální podmínky pro zrání vína v sudech a ležení vína v lahvích.