Popis produktu
Aromatický, nádherně vyzrálý tramín s příjemnou kyselinkou jsme pro nazrávání v sudech vybrali z toho důvodu, že u něj intenzivnější buketní tóny dřeva nezakryjí, ale naopak zvýrazní typickou odrůdovou chuť a vůni. Moravský dub, ve kterém tramín nazrával 10 měsíců, dodal vínu nádherně zlatou barvu a vůni doplnil o tóny vanilky a jemného kouře.V chuti vanilka přechází do výrazné kořenitosti, přičemž v dlouhé dochuti zůstává zachována typická tramínová odrůdovost.
Vinařství HANZEL navazuje na dlouholetou rodinnou tradici výroby vína, předávanou z generace na generaci. Cílem vinařství je výroba kvalitních přívlastkových vín z hroznů vypěstovaných na význačných viničních tratích v okolí Miroslavi, jako jsou např. Weinperky, ležící na úpatí Markova kopce, či Volné pole.
Vína Vinařství HANZEL jsou vyráběna tradičním způsobem za použití nejmodernější technologie, která zaručuje šetrné zpracování hroznů. Maximální důraz kladený na kvalitu hroznů a jejich šetrné zpracování dává našim vínům výjimečný a osobitý charakter.
Novinka: 4x Tramín červený Hanzel DNA
V roce 2017 představilo vinařství Hanzel unikátní sadu čtyř Tramínů. Promítá se do ní práce vinohradníků, sklepmistrů, mistrů bednářů i přírody na samotném jihu Moravy. Tramín z jedné vinice změnil díky čtyřem různým způsobům zrání a práci sklepmistra svou výslednou chuť, vůni i barvu. Více se o celé kolekci dozvíte
ZDE.