Kvevri Barbora - Tramín červený 2016 NAV.0005
Kvevri Barbora - Tramín červený 2016
Kvevri Barbora - Tramín červený 2016 Kvevri Barbora - Tramín červený 2016 Kvevri Barbora - Tramín červený 2016
~/getmetafile/ea97a06f-feb5-435a-9af1-2d24a5c0fd13/photo.aspx, 1, 1

Kvevri Barbora - Tramín červený 2016

NAVAJN | NAV.0005  |  suché  |  moravské zemské | 2016 | 0,75 l | alk: 13,5 % | zbytkový cukr: 0 g/l | kyseliny: 0 g/l

Oranžové nefiltrované víno. Víno kvasilo a zrálo 5 měsíců společně se slupkami a třapinami v hliněné nádobě kvevri zakopané pod zemí v pískovcovém sklepě. Pro maximální projev terroir Znojemské vinařské podoblasti byla kvevri nádoba vyrobena pouze z místních surovin (šatovská zemina, podzemní voda, akátové a dubové dřevo na výpal). Bez přídavku sýry, samovolné kvašení, samovolné odbourání kyseliny jablečné. Lahvováno se zbytkem kvasnic. Výrazná oranžová barva, která je poměrně čistá na to že se jedná o nefiltrované víno. Chuť plně koresponduje s vůní - mohutné tóny rozkvetlých růží, pomerančů, jasmínu, s medovým závěrem. Celkově je charakter vína podpořen velmi příjemnou kořenitostí. Víno je velmi extraktivní s příjemnou tříslovinkou na konci. Zemité tóny díky zrání v moravské kvevri nádobě předurčují víno ke snoubení do nejvyšší gastronomie.

Objem 0,75 l
Alkohol 13,5 %
Zbytkový cukr
Kyseliny
ID produktu NAV.0005
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ano
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže 5/16
Vinařská oblast Miroslav
Viniční trať Weinperky

NAVAJN Vinařství NAVAJN tvoří dva mladí vinařští vizionáři ze Znojma:
František Nahodil a Martin Vajčner. Vyrábí pouze malé šarže
vín s důrazem na co nejvyšší kvalitu a maximální vliv terroir
Znojemské vinařské podoblasti.

Hrozny sklízí ručně s důrazem na perfektní zdravotní stav. K pomletým hroznům ani k moštu nepřidávají žádnou chemii. Kvašení probíhá samovolně bez přidaných kvasinek. V průběhu kvašení a zrání vína na kvasničních kalech (se slupkami i bez) není přidávána žádná síra ani jiná chemie. Odbourávání kyseliny jablečné probíhá samovolně. Těsně před lahvováním jsou vína buď mírně přisířena, nebo lahvováno zcela bez konzervantů. Vína lahvují nefiltrovaná.




Více zde

448
18 okurek
Okurky
Váš bonus za nákup. Sbírejte okurky a získejte zajímavé odměny.
 


x