Popis produktu
Příjemně aromatické víno světle žluto-zelenkavé barvy, jehož jemně medovou až muškátovou a ovocitou vůni po broskvích provází kořenitá a svěží kyselinka s minerální dochutí a příjemným přírodním zbytkem cukru. Hrozny byly záměrně sbírány v pozdním termínu, proto je ve vůni zajímavá medovost. Vychlazené na 8 – 100C vám toto víno bude chutnat k předkrmům i nenáročným úpravám těstovin, ryb i drůbežích mas, hodí se též k obědovým zeleninovým salátům. Za optimálních podmínek je víno této odrůdy nejlepší pít mladé a svěží.
Vinařství LAHOFER je jedním z největších pěstitelů vinné révy
v České republice.
Spolu s firmou Vinice LAHOFER obhospodařuje 430 hektarů třeba na tratích Babičák, U Hájku, Volné pole, Waldberg či Lampelberg. Právě tam umístilo Vinařství LAHOFER vinařský program „Mějte svoji hlavu“. LAHOFER se stará i o Rajskou vinici na historických terasách pod chrámem svatého Mikuláše nedaleko centra Znojma.
Skladba vinic zahrnuje prakticky všechny hlavní odrůdy vinné révy pěstované ve střední Evropě. Převládá Veltlínské zelené (16%), Ryzlink rýnský (13%), Müller Thurgau (10%), Rulandské bílé, Sauvignon, Muškát moravský, Rulandské šedé, Ryzlink vlašský, Neburské, Tramín červený a Pálava. Ve vinicích jsou ale i méně známé odrůdy jako Kerner, Dornfelder, Blauburger či Alibernet.