Popis produktu
Vyšší zbytkový cukr spolu s výraznou extraktivní, šťavnatou kyselinkou a širokou paletou pro muškát typických chutí a vůní dělají z tohoto vína neodolatelné lákadlo pro milovníky sladších vín. Zatímco ve vůni dominuje květ černého bezu a meruňkové tóny, v chuti tohoto muškátu můžete hledat náznaky banánu, kiwi, šťavnaté broskve či dokonce červeného grepu. Muškát moravský se hodí jako aperitiv třeba k předkrmům z drůbežích jater, naopak na závěr hostiny se skvěle doplní s lehce sladkými dezerty nebo ovocnými saláty.
Vinařství LAHOFER je jedním z největších pěstitelů vinné révy
v České republice.
Spolu s firmou Vinice LAHOFER obhospodařuje 430 hektarů třeba na tratích Babičák, U Hájku, Volné pole, Waldberg či Lampelberg. Právě tam umístilo Vinařství LAHOFER vinařský program „Mějte svoji hlavu“. LAHOFER se stará i o Rajskou vinici na historických terasách pod chrámem svatého Mikuláše nedaleko centra Znojma.
Skladba vinic zahrnuje prakticky všechny hlavní odrůdy vinné révy pěstované ve střední Evropě. Převládá Veltlínské zelené (16%), Ryzlink rýnský (13%), Müller Thurgau (10%), Rulandské bílé, Sauvignon, Muškát moravský, Rulandské šedé, Ryzlink vlašský, Neburské, Tramín červený a Pálava. Ve vinicích jsou ale i méně známé odrůdy jako Kerner, Dornfelder, Blauburger či Alibernet.