Popis produktu
Světle žlutozelenkavá barva tohoto vína lákavě doplňuje jeho intenzivní, sametovou vůni připomínající vlašské ořechy, máslo a kandované ovoce. Extraktivní chuť, která je podpořena vyšším obsahem přírodního zbytkového cukru v kombinaci s výraznější kyselinkou, přechází do zeleného jablíčka s rozinkovým až medovým závěrem. Toto víno doporučujeme ke krémovým zeleninovým polévkám, přírodně upravenému hovězímu, telecí pečínce či jemným paštikám, chřestu a sladkovodním rybám.
Vinařství LAHOFER je jedním z největších pěstitelů vinné révy
v České republice.
Spolu s firmou Vinice LAHOFER obhospodařuje 430 hektarů třeba na tratích Babičák, U Hájku, Volné pole, Waldberg či Lampelberg. Právě tam umístilo Vinařství LAHOFER vinařský program „Mějte svoji hlavu“. LAHOFER se stará i o Rajskou vinici na historických terasách pod chrámem svatého Mikuláše nedaleko centra Znojma.
Skladba vinic zahrnuje prakticky všechny hlavní odrůdy vinné révy pěstované ve střední Evropě. Převládá Veltlínské zelené (16%), Ryzlink rýnský (13%), Müller Thurgau (10%), Rulandské bílé, Sauvignon, Muškát moravský, Rulandské šedé, Ryzlink vlašský, Neburské, Tramín červený a Pálava. Ve vinicích jsou ale i méně známé odrůdy jako Kerner, Dornfelder, Blauburger či Alibernet.