AWC VIENNA 2016 - Gold
Více informací
Rulandské šedé

Rulandské šedé

Vinařství LAHOFER
LAH.0117  |  polosladké  |  výběr z hroznů | 2015
200 Kč
vyprodáno

Popis produktu

Zlato-zelenkavý sladký tramín s jemně kořenitou vůní i chutí. Příznivci tohoto typu vína ocení výraznou a typickou vůni medu, čajových růží, zázvoru a liči. V chuti ucítíte svěží kyselinku a meruňkový džem, harmonii podtrhuje přírodní zbytkový cukr. Elegantní tramín, vychlazený na 8-10˚C, můžete servírovat ke sladkým moučníkům, dobře se shodne s pikantní paštikou a husími nebo kachními játry či méně aromatickými sýry, perfektní je rovněž jako aperitiv. Víno bylo oceněno zlatou medailí na mezinárodní soutěži AWC Vienna 2016.

Vinařství LAHOFER

Vinařství LAHOFER je jedním z největších pěstitelů vinné révy
v České republice.

Spolu s firmou Vinice LAHOFER obhospodařuje 430 hektarů třeba na tratích Babičák, U Hájku, Volné pole, Waldberg či Lampelberg. Právě tam umístilo Vinařství LAHOFER vinařský program „Mějte svoji hlavu“. LAHOFER se stará i o Rajskou vinici na historických terasách pod chrámem svatého Mikuláše nedaleko centra Znojma.

Skladba vinic zahrnuje prakticky všechny hlavní odrůdy vinné révy pěstované ve střední Evropě. Převládá Veltlínské zelené (16%), Ryzlink rýnský (13%), Müller Thurgau (10%), Rulandské bílé, Sauvignon, Muškát moravský, Rulandské šedé, Ryzlink vlašský, Neburské, Tramín červený a Pálava. Ve vinicích jsou ale i méně známé odrůdy jako Kerner, Dornfelder, Blauburger či Alibernet.

Analytika

Objem
0,75 l
Alkohol
Zbytkový cukr
42,5 g/l
Kyseliny
7,2 g/l
ID produktu
LAH.0117
Bezcukerný extrakt
25,5 g/l
Cukernatost hroznů
25,4 °NM
Doba archivace
6-8let
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý
Ano
Hrozny sbírány
10.10.2015
Evidenční č.j.
18H1-16/18
Číslo šarže
2715
Vinařská oblast
Dobšice u Znojma
Viniční trať
U Hájku
Vinotrh

POTVRZENÍ VĚKU

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu.
Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.
ano, bylo
ne, nebylo
Bohužel, k návštěvě těchto stránek musíte mít věk, který odpovídá zákonné věkové hranici pro konzumaci alkoholu.