Popis produktu
Naturální Ryzlink z Dobré vinice. Autentické naturální víno je připraveno bez použití cizích kvasinek, bakterií a jiných aditiv. Hrozny pocházejí z biodynamické vinice z Národního parku Podyjí. Víno není filtrováno. Víno zrálo 12 měsíců na kvasnicích v dubových a akátových sudech. Lisováno z celých hroznů. Víno je jemně zlaté barvy a projevuje se vytrvalou vůní květin a minerálů. Výrazná chuť se vyvíjí do tónů zelených jablek s naprostou převahou výrazné minerality a pěknou aciditou. Je velmi intenzívní a vytrvalá.
Vinice a hrozny se v Dobré vinici pěstují v souladu s přírodou,
ošetřují se na bázi biologické, nikoliv chemické, používají se postřiky z přírodních produktů jako jsou např. kopřivy, přeslička apod. Hnojivo je také na přírodní bázi – koňský a kravský hnůj.
Úrodnost vinných keřů je přísně regulována pod 60 q/ha (pod 45hl/ha), všechny práce s révou a sběr hroznů probíhají ručně.
Zralost hroznů není určena pouze obsahem cukrů, ale skutečným (enologickým) vyzráním všech složek hroznu: tj. cukernatostí, obsahem a složením kyselin, zralostí taninů a buketních složek (jadérka, slupky).
Víno zraje v pískovcových sklepích dobré Vinice (ranně třetihorní mořská sedimentační vrsva), kde jsou ideální podmínky pro zrání vína v sudech a ležení vína v lahvích.