Popis produktu
Jedná se o víno vyrobené rychlým lisováním hroznů sbíraných ve vinici v mrazu a to nejméně při teplotě mínus 7° C. Mošt musí mít cukernatost nejméně 27° NM. Voda v bobulích, ve formě krystalků ledu, má za úkol co nejméně zředit budoucí mošt, a proto se při lisování musí postupovat velice rychle. Toto víno je nejen vybranou lahůdkou, ale je také zajímavým exportním artiklem. Víno má růžovou barvu, protože se hrozny lisují zmrzlé a nemohou tedy zakvášet na slupkách. Hrozny s vysokou cukernatostí se musí udržovat zdravé, nenapadené houbovými chorobami až do doby sklizně. Před zmrznutím jsou již částečně seschlé přirozeným odparem. Doporučujeme: ke sladkým pokrmům, dezertům, moučníkům, husím játrům na medu.
Vinařství vzniklo roku 1993 a navázalo na dlouholetou tradici vinařství v Lechovicích. Zaměřuje se na výrobu kvalitních přírodních vín z hroznů pěstovaných ve vlastních vinicích o rozloze 236 ha.
Všechny vinice jsou obhospodařovány podle pravidel integrované produkce, kterou lze označit jako šetrnou k životnímu prostředí. Obzvláště se tu daří odrůdám Sauvignon, Pálava či Tramín, které jsou velmi dobře hodnoceny na vinařských výstavách.