Popis produktu
Slámové víno Ryzlink rýnský vyrobené z hroznů skladovaných před zpracováním na slámě či rákosu nebo zavěšených ve větraném prostoru po dobu alespoň 3 měsíců. Nejprve je nutno vybrat ty nejlepší hrozny odrůdy a nechat je dozrát na keři do podzimu. Hrozny se pečlivě přebírají a v bedničkách transportují na místo k dozrávání, kde se kontrolují, obracejí a vystřihují případné nahnilé bobulky. Vysušené a zdravé hrozny, připomínající hrozinky, se pomalu lisují. Pro malé množství suroviny se vše dělá tradičně ručně. Výlisnost u těchto hroznů je cca 15 - 20 % (průměrná výlisnost u klasického vína je pro srovnání 75 – 80 %). Vzniklý mošt se zakváší speciálními kvasinkami a dále se školí. Víno bylo oceněno mnoha medailemi na místních i mezinárodních soutěží. Nejnověji získalo Double Gold medaili na IWC Ssn Francisco 2018.
Vinařství vzniklo roku 1993 a navázalo na dlouholetou tradici vinařství v Lechovicích. Zaměřuje se na výrobu kvalitních přírodních vín z hroznů pěstovaných ve vlastních vinicích o rozloze 236 ha.
Všechny vinice jsou obhospodařovány podle pravidel integrované produkce, kterou lze označit jako šetrnou k životnímu prostředí. Obzvláště se tu daří odrůdám Sauvignon, Pálava či Tramín, které jsou velmi dobře hodnoceny na vinařských výstavách.