Popis produktu
Sauvignon Blanc od autentického vinaře Petra Nejedlíka. Polovina vína byla kvašena a macerována v qvevri hliněných nádobách z Gruzie 10 měsíců na rmutu. Druhá polovina kvasila a zrála v nových dubových sudech o objemu 500 litrů. Po spojení vína odpočívala v dubových sudech dalších 6 měsíců. Hrozny pocházejí z vlastních vinic v Národním parku Podyjí a jsou obdělávané v biorežimu. Víno bylo kvašeno, zrálo a bylo lahvováno vinohradníkem, ve sklepě v Novém Šaldorfu 80/s. Víno není filtrováno.
Vinice a hrozny se v Dobré vinici pěstují v souladu s přírodou,
ošetřují se na bázi biologické, nikoliv chemické, používají se postřiky z přírodních produktů jako jsou např. kopřivy, přeslička apod. Hnojivo je také na přírodní bázi – koňský a kravský hnůj.
Úrodnost vinných keřů je přísně regulována pod 60 q/ha (pod 45hl/ha), všechny práce s révou a sběr hroznů probíhají ručně.
Zralost hroznů není určena pouze obsahem cukrů, ale skutečným (enologickým) vyzráním všech složek hroznu: tj. cukernatostí, obsahem a složením kyselin, zralostí taninů a buketních složek (jadérka, slupky).
Víno zraje v pískovcových sklepích dobré Vinice (ranně třetihorní mořská sedimentační vrsva), kde jsou ideální podmínky pro zrání vína v sudech a ležení vína v lahvích.