Svěží polosuché víno s příjemnou zelenkavě zlatavou barvou a jemnou kořenitou vůní černého rybízu, květu černého bezu a květu hluchavek. Víno má příjemnou kyselinku s vyváženým zbytkovým cukrem, v ovocité dochuti se projevují vyzrálé červené grepy a sladký angreštový kompot. Vychlazený Sauvignon poslouží nejen jako osvěžující aperitiv, ale hodí se rovněž k různě upraveným rybám a drůbeži, lehce kořeněným masovým pokrmům nebo masům kombinovaným s ovocem, vyzkoušet jej můžete i k různým úpravám bažantů či uzeným rybám.
Vinařství LAHOFER
Vinařství LAHOFER je jedním z největších pěstitelů vinné révy
v České republice.
Spolu s firmou Vinice LAHOFER obhospodařuje 430 hektarů třeba na tratích Babičák, U Hájku, Volné pole, Waldberg či Lampelberg. Právě tam umístilo Vinařství LAHOFER vinařský program „Mějte svoji hlavu“. LAHOFER se stará i o Rajskou vinici na historických terasách pod chrámem svatého Mikuláše nedaleko centra Znojma.
Skladba vinic zahrnuje prakticky všechny hlavní odrůdy vinné révy pěstované ve střední Evropě. Převládá Veltlínské zelené (16%), Ryzlink rýnský (13%), Müller Thurgau (10%), Rulandské bílé, Sauvignon, Muškát moravský, Rulandské šedé, Ryzlink vlašský, Neburské, Tramín červený a Pálava. Ve vinicích jsou ale i méně známé odrůdy jako Kerner, Dornfelder, Blauburger či Alibernet. Více zde