Popis produktu
Výrazná zlatavá barva zapadajícího slunce evokující až lehounce narůžovělý klaret je okouzlujícím příslibem před prvním douškem. Šťavnatá kyselinka, vyšší zbytkový cukr a mimořádný extrakt dávají tomuto vínu komplexnost doplněnou výraznými tóny po skořici, liči a zázvoru. Typický LAHOFERácký Tramín se bude krásně popíjet jako digestiv po dobrém obědě, dobře se ale shodne i se sladkými moučníky, pikantní paštikou, husími nebo kachními játry, thajskou kuchyní či sýry s modrou plísní.
Vinařství LAHOFER je jedním z největších pěstitelů vinné révy
v České republice.
Spolu s firmou Vinice LAHOFER obhospodařuje 430 hektarů třeba na tratích Babičák, U Hájku, Volné pole, Waldberg či Lampelberg. Právě tam umístilo Vinařství LAHOFER vinařský program „Mějte svoji hlavu“. LAHOFER se stará i o Rajskou vinici na historických terasách pod chrámem svatého Mikuláše nedaleko centra Znojma.
Skladba vinic zahrnuje prakticky všechny hlavní odrůdy vinné révy pěstované ve střední Evropě. Převládá Veltlínské zelené (16%), Ryzlink rýnský (13%), Müller Thurgau (10%), Rulandské bílé, Sauvignon, Muškát moravský, Rulandské šedé, Ryzlink vlašský, Neburské, Tramín červený a Pálava. Ve vinicích jsou ale i méně známé odrůdy jako Kerner, Dornfelder, Blauburger či Alibernet.