DomůNabídka vín Bílé víno Veltlínské zelené DVP.0018
Veltlínské zelené
Veltlínské zelené Veltlínské zelené
~/getmetafile/908ebcdd-cba1-468f-b4cd-b26157857c3d/photo.aspx, 1, 0

Veltlínské zelené

Dobrá Vinice | DVP.0018|   |  suché  |  moravské zemské | 2017 | 0,75 l | alk: 12,5 % | zbytkový cukr: 3 g/l | kyseliny: 5,3 g/l

Naturální víno známého autentického vinaře Petra Nejedlíika. Hrozny pocházejí z Národního Parku Podyjí z unikátní prvohorní vrstvy náležející k Českému masivu. Víno bez použití chemie, cizích kvasinek a bakterií, což mu dává typické autentické vlastnosti. Víno z vinice v bio-režimu zrálo ve starších dubových sudech a na nerezových nádobách. Projev vína je velmi minerální s dominací křemene.

Objem 0,75 l
Alkohol 12,5 %
Zbytkový cukr 3 g/l
Kyseliny 5,3 g/l
ID produktu DVP.0018
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ano
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže VZ 1968-17
Vinařská oblast Konice
Viniční trať

Dobrá Vinice
Vinice a hrozny se v Dobré vinici pěstují v souladu s přírodou,
ošetřují se na bázi biologické, nikoliv chemické, používají se postřiky z přírodních produktů jako jsou např. kopřivy, přeslička apod. Hnojivo je také na přírodní bázi – koňský a kravský hnůj.

Úrodnost vinných keřů je přísně regulována pod 60 q/ha (pod 45hl/ha), všechny práce s révou a sběr hroznů probíhají ručně.
Zralost hroznů není určena pouze obsahem cukrů, ale skutečným (enologickým) vyzráním všech složek hroznu: tj. cukernatostí, obsahem a složením kyselin, zralostí taninů a buketních složek (jadérka, slupky).

Víno zraje v pískovcových sklepích dobré Vinice (ranně třetihorní mořská sedimentační vrsva), kde jsou ideální podmínky pro zrání vína v sudech a ležení vína v lahvích. Více zde

210 Kč
Přidat do košíku
9 okurek
Okurky
Váš bonus za nákup. Sbírejte okurky a získejte zajímavé odměny.
poslední láhve


x