DomůNabídka vín Bílé víno Veltlínské zelené DVP.0022
Veltlínské zelené
Veltlínské zelené Veltlínské zelené
~/getmetafile/23ad9877-ea99-468d-85c6-57cdb44d2701/DVP-0022_H_upr.aspx, 1, 0

Veltlínské zelené

Dobrá Vinice | DVP.0022  |  suché  |  moravské zemské | 2018 | 0,75 l | alk: 13 % | zbytkový cukr: 0 g/l | kyseliny: 5,8 g/l

Naturální Veltlínské zelené ročníku 2018 ze sklepa autentického vinaře Petra Nejedlíka. Hrozny pocházejí z Národního parku Podyjí z vinic rostoucích na unikátní prvohorní vrstvě náležející k Českému masivu. Do vína nebyly přidány cizí kvasinky. Víno z vinice v biorežimu zrálo ve starších dubových sudech a v nerezových nádobách. Projev vína je velmi minerální s dominací křemene. Charakter vína zvýrazňuje chuť oříšků a jemná kyselina.

Objem 0,75 l
Alkohol 13 %
Zbytkový cukr
Kyseliny 5,8 g/l
ID produktu DVP.0022
Bezcukerný extrakt
Cukernatost hroznů
Doba archivace
Podávat vychlazené na
Obsahuje oxid siřičitý Ano
Hrozny sbírány
Evidenční č.j.
Číslo šarže VZ 1968-18
Vinařská oblast
Viniční trať

Dobrá Vinice
Vinice a hrozny se v Dobré vinici pěstují v souladu s přírodou,
ošetřují se na bázi biologické, nikoliv chemické, používají se postřiky z přírodních produktů jako jsou např. kopřivy, přeslička apod. Hnojivo je také na přírodní bázi – koňský a kravský hnůj.

Úrodnost vinných keřů je přísně regulována pod 60 q/ha (pod 45hl/ha), všechny práce s révou a sběr hroznů probíhají ručně.
Zralost hroznů není určena pouze obsahem cukrů, ale skutečným (enologickým) vyzráním všech složek hroznu: tj. cukernatostí, obsahem a složením kyselin, zralostí taninů a buketních složek (jadérka, slupky).

Víno zraje v pískovcových sklepích dobré Vinice (ranně třetihorní mořská sedimentační vrsva), kde jsou ideální podmínky pro zrání vína v sudech a ležení vína v lahvích. Více zde

290 Kč
Přidat do košíku
11 okurek
Okurky
Váš bonus za nákup. Sbírejte okurky a získejte zajímavé odměny.


x