Oranžové víno z produkce známého autentického vinaře Petra Nejedlíka. Víno kvasilo a zrálo v hliněné nádobě qvevri z Gruzie (hliněné neglazované nádoby 1000 l z červené terakoty) 9 měsíců na slupkách a 12 měsíců na dubových sudech. Jedná se o přírodní oranžové víno. Hrozny pocházejí z vinice obdělávaných v biorežimu v národním parku Podyjí. Víno bylo vinifikováno v pískovcových sklepech v Novém Šaldorfu. Všechny procesy kvašení a zrání vína jsou přirozené, bez přídavků šlechtěných kvasinek a jakýchkoliv jiných aditiv. Do vína nebyla přidána síra, ani žádná jiná konzervační látka. Víno není filtrováno.
Dobrá Vinice Vinice a hrozny se v Dobré vinici pěstují v souladu s přírodou, ošetřují se na bázi biologické, nikoliv chemické, používají se postřiky z přírodních produktů jako jsou např. kopřivy, přeslička apod. Hnojivo je také na přírodní bázi – koňský a kravský hnůj. Úrodnost vinných keřů je přísně regulována pod 60 q/ha (pod 45hl/ha), všechny práce s révou a sběr hroznů probíhají ručně. Zralost hroznů není určena pouze obsahem cukrů, ale skutečným (enologickým) vyzráním všech složek hroznu: tj. cukernatostí, obsahem a složením kyselin, zralostí taninů a buketních složek (jadérka, slupky). Víno zraje v pískovcových sklepích dobré Vinice (ranně třetihorní mořská sedimentační vrsva), kde jsou ideální podmínky pro zrání vína v sudech a ležení vína v lahvích. Více zde
Přejete si být informováni o akcích a novinkách? Přihlašte se do newsletteru: