Červené víno
Druh vína
Odrůda
Jakost
Zbytkový cukr
Ročník
Vinařství
Ocenění

červené víno / všechny odrůdy

Svatomartinské - Svatovavřinecké
novinka
85 Kč
2018 | 0,75l | moravské zemské
Červené víno od  ZNOVÍN ZNOJMO
Svatomartinské - Modrý Portugal
novinka
115 Kč
2018 | 0,75l | moravské zemské
Červené víno od  REGINA COELI
Svatováclavské 2018
novinka
150 Kč
2018 | 0,75l | moravské zemské
Červené víno od  Vinařství Špalek
Selection Cabernet Sauvignon 2017 HF
novinka
200 Kč
2017 | 0,75l |
Červené víno od  VINO HORT
Frankovka
196 Kč
2016 | 0,75l | pozdní sběr
Červené víno od  Vinařství Trávníček a Kořínek
Pinot Noir
259 Kč
2016 | 0,75l | pozdní sběr
Červené víno od  Vinařství Trávníček a Kořínek
πnot noir - červené
180 Kč
2017 | 0,75l | výběr z hroznů
Červené víno od  ZNOVÍN ZNOJMO
Rulandské modré
165 Kč
2016 | 0,75l | pozdní sběr
Červené víno od  Vinařství LAHOFER
Svatovavřinecké
194 Kč
2016 | 0,75l | moravské zemské
Červené víno od  PARTILIA
Selection HF 2015
236 Kč
2015 | 0,75l | známkové
Červené víno od  VINO HORT
Blauburger
novinka
165 Kč
2017 | 0,75l | pozdní sběr
Červené víno od  Vinařství HANZEL
Dornfelder
165 Kč
2015 | 0,75l | pozdní sběr
Červené víno od  Vinařství LAHOFER
Cabernet Moravia
155 Kč
2015 | 0,75l | jakostní
Červené víno od  Vinařství Líbal
LAHOFER červený Sladký - Dornfelder
220 Kč
2016 | 0,75l |
Červené víno od  Vinařství LAHOFER
André
109 Kč
2017 | 0,75l | jakostní
Červené víno od  Vinařství LAHOFER
Zobrazeny výsledky 1-15 (z 56)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4  >  >| 
nahoru

Červené víno se vyrábí z modrých hroznů modrých odrůd révy vinné. Mezi takové typicky patří červená vína z Moravy jako je například skvělé Svatovavřinecké, Frankovka, Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, Merlot nebo Zweigeltrebe. Přestože v klimatických podmínkách naší republiky nedozrávají modré hrozny způsobem známým z jižních zemí, neznamená to, že naše červená vína nejsou kvalitní. Mají svůj vlastní osobitý charakter a najdete mezi nimi vína, která snesou nejpřísnější hodnocení. Kvalitní a výběrová červená vína hledejte na Vinotrh.cz pod označením VOC.

Výroba červeného vína

Podstatou výroby červených vín (a hlavní odlišností od výroby vín bílých) je kvašení a macerace rmutu před vlastním lisováním. Při maceraci se ze slupek hroznů uvolňují barviva, třísloviny a aromatické látky. Typické je řízené kvašení, při němž se hlídá požadovaná teplota zabezpečující zachování aroma a odrůdového charakteru dané odrůdy. Pro červené víno je velmi důležitý následný proces školení. Velmi výrazně je zde proto znát rukopis sklepmistra. U červených vín je často využíváno zrání v dřevěných sudech, populární jsou nové sudy barrique. Červená vína potřebují obecně delší dobu pro své optimální vyzrání, což platí i o vínech na lahvi. Velmi dobře se tedy hodí k archivaci.

Charakteristika červeného vína

Červená vína servírujeme při teplotě 14 - 16 °C. Často se mluví přímo o servírování v pokojové teplotě.  Lehčí vína s minimem tříslovin můžeme oproti tomu i lehce podchladit. U některých červených vín je nutná před konzumací dekantace. Chuťově bývají červená vína výraznější a silnější než vína bílá. Jsou považována také za skvělý lék na nízký tlak - červené víno je zdravé při přiměřených dávkách. Příznivé zdravotní účinky jsou obecně připisovány látce resveratrol, která je původcem tzv. francouzského paradoxu, který tvrdí, že příčinou nízkého výskytu kardiovaskulárních chorob ve francouzské populaci může být pravidelná konzumace červeného vína. 



x