Mícháme drinky z Prosecca
Sezona letních drinků je tu! Jestli jste hned dostali chuť na Aperol Spritz, míříte správným směrem :) My ale máme raději lehčí varianty drinků, v nichž figuruje jemně perlivé Prosecco. Pojďte si s námi umíchat tři nejznámější z nich.
Prvním je bezový Hugo Spritz, osvěžující letní koktejl, který se připravuje z Prosecca, bezového sirupu a perlivé vody. Svůj původ má v jihotyrolských Alpách, kde jej v roce 2004 vynalezl barman Roland Gruber jako lehčí odpověď na populární a poměrně alkoholický Aperol Spritz. Variantou ve znojemském stylu je okurkový Hugo Spritz, ve kterém bezový sirup nahrazujeme chladivým a lehce pikantním okurkovým sirupem a pro zvýraznění chuti se přidává tence nakrájená čerstvá okurka.
A do třetice je tu Mimosa, elegantní koktejlový nápoj v originále míchaný z pomerančového džusu a sektu či šampaňského. Naše varianta hraje na moravskou notu a pomerančový džus nahrazuje domácím meruňkovým nektarem a sekt odlehčeným Proseccem.
Okurkový Hugo Spritz • 3 díly okurkového sirupu |
Bezový Hugo Spritz • 3 díly bezového sirupu |
Meruňková Mimóza • 1 díl meruňkového nektaru |
Všechny tři koktejly jednoduše namícháte s naším setem Vinné drinky, který obsahuje bezový a okurkový sirup z místní firmy Bouda 1883, meruňkový nektar z vinařství ŠPALEK a tři jemně perlivá Prosecca z produkce Vinotrh. Místo Prosecca můžete použít jakékoliv jemně perlivé víno typu Frizzante. Kompletní nabídku frizzante z lokálních moravských vinařství najdete ZDE.
A připomínáme, že sirupy a nektar lze samozřejmě použít také k výrobě skvělých nealkoholických limonád!