Terroir Dolních Kounic
Vinohrady pana Musila leží v katastrálním území Dolní Kounice a Kounické předměstí. Réva vinná v okolí Dolních Kounic se doložitelně pěstuje od raného středověku a svéráz zdejších vín je dán především půdními a klimatickými podmínkami – severní část dnes Znojemské podoblasti (dříve Brněnská vinařská oblast) patří geologicky k tzv. Hercynské části západní Evropy, a tak se v okolí tradičního vinařského centra tohoto mikroregionu Dolní Kounice můžeme setkat jak s granitoidním podložím, tak s návějemi spraší a s úrodnými, hlinitými půdami, na kterých jsou hrozny na podzim ochlazovány vlhkým lesním vzduchem z blízké Českomoravské vysočiny, což podporuje tvorbu aromatických látek v bobulích.
Ručně sbírané hrozny se zpracovávají v nedaleké obci Trboušany, v nově postavené hale se zařízením určeným k řízenému kvašení. Zrání vína v sudech a tancích, lahvování a prodej vína se uskutečňuje ve sklepním hospodářství v Dolních Kounicích, ve sklepech, kde se víno vyrábělo již v roce 1836.